Richie Porte tankt met eindwinst vertrouwen voor de Giro
Foto: Sirotti
zondag 15 maart 2015 om 18:21

Richie Porte tankt met eindwinst vertrouwen voor de Giro

Met een indrukwekkende prestatie op de flanken van de Col d’Eze heeft Richie Porte de eindwinst in Parijs-Nice veiliggesteld. De renner van Sky was met een gemiddelde snelheid van bijna 28 kilometer per uur veruit de snelste in de afsluitende klimtijdrit. “De dubbelslag is een grote opstap richting de Giro d’Italia”, zei Porte op de persconferentie, waarbij WielerFlits aanwezig was.

Porte dankt zijn zege mede aan een sterk optreden van zijn team. “We hebben met Sky laten zien een fantastisch sterke ploeg te zijn. Heel de week ben ik geholpen door mijn ploegmaats. Al die inspanningen terugbetalen met ritwinst en de eindzege geeft voldoening”, zei de kersvers winnaar. “Maar ik heb het wel te doen met Geraint Thomas. Hij zou op het podium moeten staan. De afgelopen week heeft hij er alles aan gedaan. Het is dan spijtig dat hij een podiumplek mist door zo’n valpartij van gisteren.”

Voor Porte is Parijs-Nice  een tussenstation op weg naar de Giro d’Italia. In Italië wil hij een nieuwe gooi doen naar de eindzege van een grote ronde. “Deze zege is dan ook goed voor het vertrouwen.” Ondanks zijn uitstekende prestaties dit voorjaar, tweede in de Tour Down Under, vierde in Algarve, zal hij opnieuw naar de Tour de France trekken ter ondersteuning van Chris Froome. “Hij is en blijft de nummer één van het team. Ik hoop in Frankrijk terug te keren in grootse vorm om Froome te helpen.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
15 maart 2015 18:29
Ben benieuwd.
Na zijn 7e plaats in de Giro in 2010 is hij nooit verder gekomen dan een 19e plaats in een grote ronde. Dus het is nog maar de vraag of hij nu wel mee kan doen voor een top-5 daar...
Laat het vaak zien in de kleine rondjes maar de grote rondes vallen nog niet mee.
Moet wel de kanttekening bij dat hij vaak knecht moet spelen voor Froome.
15 maart 2015 18:34
Hopen dat die na een giro vol uit te zijn gegaan nog van dienst kan zijn voor Froome in de tour.
En verdiende overwinning in p-n want in mijn ogen wel de sterkste deze week.
15 maart 2015 19:14
Hij gaat gewoon top-10 finishen in de Giro. Ik denk zelfs podium. Eigenlijk gaat hij gewoon winnen. Wanneer je ruim van te voren weet dat je kopman bent in een grote ronde kan je daar veel beter op inspelen. De jaren hiervoor begon hij de grote rondes altijd als knecht. Als je in 2010 7e wordt, moet je nu als kopman zijnde op zn minst evenaren. Iedereen heeft wel eens een mindere dag in een grote ronde. Maar dat moet nu geen probleem zijn voor sky en Porte in dit deelnemersveld.
15 maart 2015 19:21
@reznik
Contador says hello.
15 maart 2015 19:26
@purito

Contador zegt wel vaker wat. Het is eerst zien en dan geloven bij hem. Wat hij een achterstand op gelopen door zijn wond vorig in de vuelta. Als Contador er voorgaat, dan is hij inderdaad de te kloppen man.
15 maart 2015 19:52
@reznik
Het is inderdaad afwachten met Contador maar ik zie hem ook niet meteen Uran of Aru verslaan.
Top 10 zal wel moeten kunnen.
15 maart 2015 19:58
@chaba

Hangt natuurlijk dan ook van zijn instelling af. Rijdt hij hem om te winnen of als voorbereiding op de tour. Bij dat laatste dan ben ik het helemaal met je eens. Uran laat nog wel eens een steekje vallen en Aru moet het nog bevestigen dat hij bij de absolute wereldtop hoort. Als Contador voor de winst gaat dan wint hij gewoon.
16 maart 2015 08:03
Ik weet het niet, zo vroeg zo goed zijn, en dan nog de giro en de tour rijden in 'grootse' vorm? Ergens tussen start giro en eind tour moet zijn lijf dan toch zeggen hooo?
16 maart 2015 09:09
Ik geloof nog steeds niet dat Contador de Giro echt tot het uiterste gaat rijden. Als je weet dat Quintana een prachtig aanvallend klimmetje is en Froome misschien ook wel nog is zijn niveau van 2013 haalt dan ben ik er niet van overtuigd dat hij, onfris uit de Giro komende, die mannen aankan.

Porte, ik heb het wel voor die Tasmaniër, ik denk dat hij een goede Giro gaat rijden. Hij heeft in grote rondes toch steeds zo eens een slechte dag? Maar je weet maar nooit van mij mag hij de Giro winnen.
16 maart 2015 10:02
De mannen die zeker gaan proberen om de giro te winnen zijn Aru en Uran (mooi duo). Dat zullen de grote concurrenten van Porte gaan worden inclusief nog iemand vanonder de radar.

Heb overigens niks met Porte maar denk wel dat hij een grote ronde zonder hele slechte dag moet kunnen afwerken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.