Richie Porte: “We gaan een leuke koers zien”
dinsdag 15 juli 2014 om 18:11

Richie Porte: “We gaan een leuke koers zien”

foto: Sirotti

De Tour de France is nog niet over, daar is Richie Porte van overtuigd. De man die het stokje van Chris Froome overnam als Sky-kopman is van plan Vincenzo Nibali het vuur aan de schenen te leggen. “We zullen hem moeten aanvallen.”

“Iedereen is te verslaan”, gebruikt Porte op de rustdag bijna precies dezelfde woorden als eerder Alejandro Valverde. “Maar Nibali is in een goede positie en heeft een fantastisch team om zich heen. We hebben echter gezien dat deze Tour steeds weer verrassingen in petto heeft, dus het is nog niet gedaan totdat we in Parijs zijn.”

Met een achterstand van tweeënhalve minuut staat Richie Porte er van Nibali’s uitdagers het beste voor. “Wij moeten hem nu aanvallen”, tekenen Cyclingnews en Biciciclismo. “Het is aan ons om hem aan het wankelen te brengen en ik weet zeker dat Valverde en al die andere jongens dat ook gaan proberen… we gaan een leuke koers zien.”

Giro 2010
Zo dicht bij de leiderstrui in een grote ronde is Porte weleens vaker geweest: als neo-prof leidde hij in 2010 in de Giro d’Italia, om uiteindelijk als zevende te eindigen. “Ik denk dat ik nu vier of vijf kilo lichter ben”, noemt hij het belangrijkste verschil. “Toen was ik nog een mollige kleine neo-prof. Maar ik heb wel geleerd dat elke dag een strijd was, en dat is nog steeds zo. Maar nu heb ik ook nog eens een sterk team achter me dat de afgelopen twee Tours heeft gewonnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.