Richie Porte: “We hebben op ons donder gehad vandaag”
zondag 7 juli 2013 om 21:35

Richie Porte: “We hebben op ons donder gehad vandaag”

Richie Porte

foto: Sirotti

Richie Porte was vandaag de grote verliezer van de dag. De Australiër begon als nummer twee in het algemeen klassement aan de tweede bergrit, maar verloor onderweg naar Bagnères-de-Bigorre bijna achttien minuten Zijn kansen op een goed klassement zijn verkeken.

Porte kende een wisselvallig weekend. “Gisteren was mijn dag en vandaag was waarschijnlijk mijn slechtste dag dit seizoen,” vertelde hij na afloop aan Cyclingnews. “Maar de Tour is nog twee weken lang. Ik kijk er naar uit om verder te gaan.”

De meesterknecht van Chris Froome had het zwaar. “Het was oorlog vandaag. Iedereen kreeg een geweldige rit te zien. Alle lof voor Valverde. Hij viel erg vroeg aan en daar is lef voor nodig.” Hij ontkent dat er bij zijn ploeg problemen zijn met de gezondheid van renners of sprake is van voedselvergiftiging. “Er is niets aan de hand. We hebben vandaag op ons donder gehad, dat is alles,” stelt Porte.

Hij heeft de hoop voor de rest van de Tour nog niet opgegeven. “Morgen is de rustdag, daarna volgen hopelijk enkele etappes voor de sprinters. Mijn klimvorm is best goed. Ik heb de hele dag in mijn eentje gevochten, dus het komt goed met mij,” vertelde hij.

Geef een reactie