Richie Porte: “Woods is momenteel de sterkste renner”
donderdag 17 januari 2019 om 10:19

Richie Porte: “Woods is momenteel de sterkste renner”

Richie Porte is de eerste etappes van de Tour Down Under goed doorgekomen. De kopman van Trek-Segafredo geldt als topfavoriet voor de eindoverwinning en staat na drie dagen samen met een grote groep renners op 15 tellen van klassementsleider Patrick Bevin. Hij ziet Michael Woods als voornaamste concurrent.

“Het was een zware en nerveuze dag”, vertelde Porte na afloop aan Cyclingnews. “Wanneer we na vandaag iets kunnen concluderen, dan is het dat Woods momenteel de sterkste renner is. Zijn aanval zag er goed uit”, oordeelt hij. “Het was vandaag voor de eerste keer koers. Het was waarschijnlijk niet de meeste interessante etappe om te kijken, maar dit voelen we wel in onze benen”, legt Porte uit.

Het peloton kreeg te maken met temperaturen rond de 35 graden. “Er was vooraf sprake van het inkorten van de etappe, maar ik denk dat Mike Turtur (koersdirecteur, red.) de juiste beslissing genomen heeft. De zon scheen, het was warm, maar waar ligt de grens? In de Vuelta rijden we ook met temperaturen zoals vandaag, dus het is logisch om te rijden.”

Vrijdag wacht een etappe met in de slotfase Corkscrew Road, een 2,5 kilometer lange klim met pieken tot 20%. “Het wordt denk ik de eerste grote test”, oordeelt Porte. “De aanloop vanaf de kloof is erg snel. Wanneer je daar in een goede positie zit, heb je het zwaarste gedeelte gehad.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.