Rick Zabel doet oproep na aanrijding: “We hebben allemaal maar één leven”
foto: Marcel Koch
dinsdag 26 juni 2018 om 09:12

Rick Zabel doet oproep na aanrijding: “We hebben allemaal maar één leven”

Rick Zabel is gisteren aangereden. De renner van Katusha-Alpecin kwam vlakbij zijn woonplaats in aanraking met een auto. Zabel, die met de schrik vrij kwam, deed een emotionele oproep op zijn Instagram.

“Het begon als een normale trainingsdag met andere renners uit de regio,” vertelt de 24-jarige renner. Na meer dan vier uur koersen, reed een auto op een smal kruispunt tegen Zabel aan. Het gebeurde op bekende wegen waar de Duitse sprinter iedere dag gebruik van maakt. “Het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Ik heb heel veel geluk gehad dat ik er zonder grote blessures van af ben gekomen, maar ik ben nog steeds in shock en realiseer hoe snel deze dingen kunnen gebeuren.”

Zabel, die in de komende Ronde van Frankrijk Marcel Kittel aan ritzeges moet helpen, deed een oproep aan iedere weggebruiker. “Ik vraag iedere wielrenner, bestuurder, buschauffeur, motorrijder (eigenlijk iedereen die deel uitmaakt van het verkeer) om meer respect te hebben voor elkaar. Je kunt beter drie seconden wachten dan risico’s nemen. Het is het niet waard. We hebben allemaal maar één leven.”

Today in training i had an accident with a car. It started as a normal training day with other cyclists from my region like @lucas.liss or @aarongrosser, but then after a bit more then 4 hours I crashed into a car at a small crossing. It all happened on my home roads which I use everyday and it was the first time i experienced something like this. I was very lucky today, no big injuries, but I‘m still in shock and I realized how fast these things can happen. I really ask every cyclist, car driver, bus driver, motorcyclist or just in general everybody who‘s part of the daily traffic to have more respect for each other and better wait 3 seconds more then to take any risks, it‘s not worth it. We all just have one life. A big thank you to the guys of the ambulance and the hospital, I don‘t even know your names but you helped me so fast, thanks!

A post shared by Rick Zabel (@rickzabel) on

Eerder dit seizoen werd ploeggenoot Marco Haller ook al aangereden. De Oostenrijker is nog altijd druk met revalideren. Ook Laurens de Plus, Petr Vakoc en George Bennett overkwam dit seizoen hetzelfde.

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
26 juni 2018 21:00
Mooie actie van Zavel. Pakt zijn rol als Bekende Persoon op om een maatschappelijke oproep te doen, zonder schuldverwijzing. Kudo's.
27 juni 2018 07:46
Tsja op de weg trainen. Ik heb zo te doen met wegwielrenners die dus op de weg moet trainen.
De openbare weg is nu eenmaal ingericht voor autodebilisten. Welbeschouwd hebben we met zn allen iets goed verkeerd gedaan om het zover te laten komen dat je als voetganger en/of fietser eigenlijk continue in levengevaar bent op de openbare weg met al die bewegende massa´s staal van +1000kg.

En dan te bedenken dat in NL de situatie niet in vergelijking staat met andere landen; nederland is een extreem veilig fietsland.
Hier in spanje is het ondoenlijk in de stedelijke gebieden op de weg te fietsen. De openbare weg is gewoon voor autoverkeer, punt.

Wat een weelde is het toch om mountainbiker te zijn, heerlijk superveilig trainen in de bergen.
Strava voor de beklimmingen of technische singletracks.

En voor de wegwielrenners: houdt er ALTIJD rekening dat die automobilisten je niet zien en probeer te focussen op dat als je recht vooruit kijkt je ook “meeneemt” wat er in je ooghoeken gebeurt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.