Rick Zabel: “Wilde er een lange sprint van maken”
foto: Cor Vos
vrijdag 3 mei 2019 om 19:41

Rick Zabel: “Wilde er een lange sprint van maken”

Rick Zabel struikelde bijna over zijn woorden in het flashinterview. Vooralsnog bleek de Duitser geen veelwinnaar bij de profs, maar des te zoeter smaakte de winst vandaag in de Tour de Yorkshire. In de massasprint in Bedale was hij namelijk de allersterkste.

“Het was erg hectisch vandaag, in zulke korte etappes is het altijd volgas. De hele dag wind op kop maakte de koers echt zwaar”, vertelde Zabel na de finish. “In de laatste vijf kilometer was het pure chaos en ik kwam zelfs een paar keer bijna ten val. Ik weet niet hoe ik het voor elkaar kreeg, maar ik begon in een goede positie aan de laatste 500 meter. Toen zag ik het 300-meterbord en wist ik dat ik er een lange sprint van moest maken.”

Erg gerust op een goede afloop was hij echter niet, gaf hij toe. “Ik ben geen jongen die vaak wint en vandaag was mijn kans, dus ik was bang dat iemand mij in de laatste vijftig meter nog voorbij zou steken. Het was dan ook een echte opluchting toen ik de streep als eerste passeerde. Ik had geen gelukkige seizoensstart met een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen, maar om nu dan een rit te winnen in Yorkshire is geweldig.”

“We zijn hier met slechts vijf renners en we zijn toch erg gemotiveerd. Er zijn een aantal goede sprinters. Ik ben nu echt zo blij dat ik een koers heb gewonnen. Het is ook belangrijk voor het team. We winnen niet veel en om hier te winnen is geweldig”, aldus de Duitser.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.