Fabrikant van Ridley en Merckx herbekijkt – of beëindigt – sponsorcontracten
© Cor Vos
woensdag 27 mei 2020 om 09:00

Fabrikant van Ridley en Merckx herbekijkt – of beëindigt – sponsorcontracten

Fietsfabrikant Belgian Cycling Factory, die eigenaar is van zowel Ridley als Merckx, herbekijkt dit jaar al zijn aflopende contracten met de profteams op weg. Momenteel rijden zowel Lotto Soudal, Sport Vlaanderen-Baloise, Bingoal Wallonie-Bruxelles als AG2R La Mondiale op fietsen van BCF. Alleen het crossteam Pauwels Sauzen-Bingoal is nog een jaar safe. 

Lotto Soudal en Bingoal-Wallonie Bruxelles rijden al jaren op Ridley, net als het veldritteam Pauwels Sauzen-Bingoal. Sport Vlaanderen-Baloise en AG2R La Mondiale (sinds 2019) rijden op Merckx-fietsenn, sinds 2017 in handen van Belgian Cycling Factory. Op het crossteam van Jurgen Mettepenningen na, zijn al die teams eind dit jaar einde contract bij de Limburgse fietsfabrikant.

Het Nieuwsblad meldt vandaag dat Belgian Cycling Factory straks al zijn aflopende sponsorcontracten opnieuw wil onderhandelen. Covid-19 zou het landschap van de fietsindustrie volledig door mekaar geschud hebben, waardoor er in de toekomst “minder middelen zullen zijn.” Verwacht wordt dat volgend jaar een pak minder fietsen van BCF in het peloton te zien zullen zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.