‘Riejanne Markus verruilt Visma | Lease a Bike na dit jaar voor Lidl-Trek’
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2024 om 08:30

‘Riejanne Markus verruilt Visma | Lease a Bike na dit jaar voor Lidl-Trek’

Riejanne Markus is momenteel bezig aan haar vierde seizoen in dienst van Visma | Lease a Bike, maar zal volgens het Algemeen Dagblad volgend jaar niet meer uitkomen voor de Nederlandse formatie. De 29-jarige Markus zou op weg zijn naar Lidl-Trek.

Meerdere bronnen bevestigen aan het AD dat Markus zal verkassen naar de Amerikaanse formatie. De allrounder beschikt over een aflopend contract bij Visma | Lease a Bike en kon rekenen op de interesse van verschillende ploegen. Ook haar huidige werkgever wilde graag met haar verder, maar Markus kiest dus voor een nieuw avontuur bij Lidl-Trek.

De keuze voor Lidl-Trek komt volgens het AD niet uit de lucht vallen. De ploeg van onder meer Shirin van Anrooij, Ellen van Dijk, Elisa Longo Borghini en Elisa Balsamo investeert al jaren flink in het vrouwenwielrennen. Het is te zien aan de omkadering en de sportieve successen. Lidl-Trek kon in de eerste maanden van 2024 zelfs serieus wedijveren met SD Worx, de ploeg die het vrouwenwielrennen al jaren domineert.

Lidl-Trek is bovendien een ploeg die al langere tijd serieus werk maakt van het tijdrijden, een discipline waar Markus in uitblinkt en zich ook verder in wil specialiseren. Zo besloot de ploeg twee jaar geleden Ellen van Dijk volledig te ondersteunen in haar (geslaagde) jacht op een nieuw werelduurrecord.

Markus in het rood-wit-blauw, als Nederlands kampioene – foto: Cor Vos

Succesvolle jaren
Markus kwam in 2021 terecht bij (toen nog) Jumbo-Visma Women en boekte de afgelopen seizoenen – in het tenue van de Nederlandse formatie – de nodige successen. Ze werd Nederlands kampioen op de weg én in het tijdrijden, won een rit in de Simac Ladies Tour en was vorige week nog de sterkste in Veenendaal-Veenendaal. Markus ontdekte zich tevens als ronderenster. Dit resulteerde al in topklasseringen (4e in 2023, 2e in 2024) in La Vuelta Femenina.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.