Rigoberto Urán begint nieuwe seizoen in thuisland Colombia

Rigoberto Urán begint nieuwe seizoen in thuisland Colombia

foto: Sirotti

zondag 11 november 2018 om 08:11

Rigoberto Urán begint het nieuwe seizoen in zijn thuisland Colombia. Dit heeft de 31-jarige ronderenner laten weten aan Ciclismointernacional. “Het is mooi om in eigen land te kunnen beginnen. Er is in Colombia een ongelofelijke passie voor de koers”, zo geeft hij als reden op om mee te doen aan de Ronde van Colombia (12-17 februari).

De Ronde van Colombia kende dit jaar zijn eerste editie onder de naam Colombia Oro y Paz. Het was uiteindelijk de jonge Egan Bernal die er met de eindzege vandoor ging. De 21-jarige renner van Sky versloeg na een spannend duel zijn landgenoten Nairo Quintana én Urán.

De voor EF Education First-Drapac uitkomende Urán won daarnaast nog een etappe: de vijfde met aankomst in Salento. Urán hoopt volgend jaar ongetwijfeld weer mee te doen om de eindzege. “De eerste editie was erg goed georganiseerd”, zo kijkt hij terug. “Dat is de reden dat meer ploegen willen komen.”

“Ik denk dat deze wedstrijd nog meer kan groeien. Iedereen wil Colombia bezoeken vanwege de liefde voor de fiets en het respect voor de renners”, zo is Urán van mening.

Froome en Valverde 
Eerder werd al bekend dat Chris Froome zijn seizoen zal beginnen in de Ronde van Colombia. De Brit liet dit weten in een filmpje van de Colombiaanse wielerbond. Daarnaast kan de organisatie voor 99% rekenen op de deelname van wereldkampioen Alejandro Valverde.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.