Rigoberto Urán hervat training na maandenlange revalidatie
Rigoberto Urán - foto: Cor Vos
zondag 17 november 2019 om 10:33

Rigoberto Urán hervat training na maandenlange revalidatie

Zo’n tweeënhalve maand geleden kwam Rigoberto Urán hard ten val in de zesde etappe van de Vuelta a España. Maar de Colombiaan kan langzaamaan weer aan koersen beginnen te denken. Gisteren maakte Urán namelijk weer zijn eerste trainingskilometers.

Bij de valpartij in de Vuelta brak Urán zijn linkersleutelbeen, enkele ribben, zijn schouderblad en enkele wervels. Ook liep hij schade op aan zijn longen. Voor die breuken moest hij lang onder het mes en hij kreeg ook complicaties na de operaties. Hij lag enige tijd op de intensive care. Begin deze maand hoopte hij in december weer te kunnen fietsen, maar dat valt een paar weken mee voor de ronderenner van EF Education First.

“Vandaag is een heel speciale dag voor mij”, zegt een blije Urán in een videoboodschap op social media. “Na bijna drie maanden heb ik vandaag voor het eerst weer mijn tenue aangetrokken. Ik wil iedereen bedanken voor alle gegeven steun.” El Toro de Urrao heeft nog niets losgelaten over zijn programma voor 2020. Het is de verwachting dat hier spoedig duidelijkheid over komt nu Urán weer is begonnen met trainen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.