Rigoberto Urán klopt Daryl Impey in Ronde van Slovenië
foto: LaPresse - D'Alberto / Ferrari
vrijdag 15 juni 2018 om 14:53

Rigoberto Urán klopt Daryl Impey in Ronde van Slovenië

Rigoberto Urán heeft in de Ronde van Slovenië aangetoond dat het met zijn Tourvorm wel goed zit. De 31-jarige Colombiaan van EF Education-Drapac klopte op de lastige aankomst in Celje Daryl Impey in de sprint. Primož Roglič eindigde op de derde plaats. Urán neemt tevens de leiderstrui over van Benjamin Hill.

Nadat het startsein was gegeven in het pittoreske Slovenske Konjice, probeerden meerdere renners een vlucht op touw te zetten. Verrassend genoeg waren het uiteindelijk topsprinter Marcel Kittel en wereldkampioen koppelkoers Roger Kluge die vooruit bleven. De Duitsers pakten maximaal zo’n vijf minuten voorsprong.

Ambitieuze Roglič
Het duo werd pas op de beklimming van de Celjska (7,5 km aan 6,3%) ingerekend door het peloton, waarin LottoNL-Jumbo erg actief was. De ploeg stak de ambities van Primož Roglič op zijn geboortegrond niet onder stoelen of banken. De Sloveen probeerde meerdere keren los te komen van het peloton, maar het was uiteindelijk zijn landgenoot Matej Mohoric die de show stal.

De 23-jarige renner van Bahrain Merida gebruikte zijn daalcapaciteiten optimaal in de afdaling van de Celjska en mocht even dromen van het dagsucces. Op de flanken van de korte maar steile Celjski Grad, een aankomst die wordt opgefleurd door het gelijknamige kasteel, werd hij echter weer bijgehaald.

Urán pakt de dagzege
Nadat Roglič nog eens tevergeefs probeerde aan te vallen, waren het Rigoberto Urán en Daryl Impey die om de dagzege mochten strijden. De Zuid-Afrikaan leek de beste papieren te hebben, maar moest het in de slotmeters alsnog afleggen tegen de punch van de Colombiaan. Die kan met vertrouwen afreizen naar de Tour de France.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
16 juni 2018 02:16
@Stablinksy: Neen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.