Urán biedt excuses aan voor veelbesproken video
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 18 november 2021 om 12:30

Urán biedt excuses aan voor veelbesproken video

Update Rigoberto Urán heeft een opvallende video verwijderd van social media. De Colombiaanse kopman van EF Education-Nippo plaatste eerder vandaag een video online waarop te zien is hoe hij zijn dochter in een draagzak meenam tijdens een fietsrit. Daarop kreeg Urán flink wat kritiek.

Veel volgers van de populaire Urán (die ruim 1,4 miljoen volgens heeft op het sociale medium Twitter) vonden het gevaarlijk en onverantwoord hoe hij zijn dochter Carlota bij zich droeg. Zij zat in de draagzak en droeg een bril, maar bijvoorbeeld geen helm. Andere volgers zagen er een mooi familiemoment in, waarbij Urán de liefde van het fietsen overbracht op zijn dochter.

Enkele uren nadat de video online werd gezet, verwijderde Urán het bericht weer. Het is niet bekend of zijn ploeg EF Education-Nippo ingegrepen heeft.

Onlangs raakten nog twee renners van de Amerikaanse wielerploeg in opspraak; Sergio Higuita en Lawson Craddock werden door ploegbaas Jonathan Vaughters op het matje geroepen nadat ze op sociale media waren verschenen op fietsen van hun nieuwe ploegen.

Bekijk hier de video die Urán inmiddels (op zijn eigen kanalen) verwijderd heeft:


Update donderdag 18 november, 12.30 uur

Rigoberto Urán heeft zijn excuses aangeboden voor zijn veelbesproken en inmiddels ook weer verwijderde video op social media. De Colombiaanse kopman van EF Education-Nippo plaatste eerder een video online waarop te zien is hoe hij zijn dochter in een draagzak meenam tijdens een fietsrit. Daarop kreeg Urán flink wat kritiek. “Ik ging volledig de mist in. Ik zal het niet nog een keer doen. Het spijt me”, laat hij weten via Twitter.

Geef een reactie