Rigoberto Uran zegeviert in Milaan-Turijn, Poels zesde
donderdag 5 oktober 2017 om 16:21

Rigoberto Uran zegeviert in Milaan-Turijn, Poels zesde

Rigoberto Uran heeft de Italiaanse semi-klassieker Milaan-Turijn op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Cannondale-Drapac toonde zich op de slotklim Superga de sterkste klimmer en kwam solo als eerste over de finish. Achtervolger Adam Yates eindigde enkele seconden later als tweede. Wout Poels was op een zesde plek de beste Nederlander.

Vier vroege vluchters
Vroeg in de wedstrijd trokken Gregory Rast (Trek-Segafredo), Guillaume Bonnafond (Cofidis), Karl Patrick Lauk (Astana) en Simone Andreetta (Bardiani-CSF) ten aanval. Zij kregen een vrijgeleide van het peloton en in de vlakke openingsfase over de Po-vlakte reden de vier een maximale voorsprong van zes minuut bij elkaar. Op initiatief van FDJ bracht het peloton de voorsprong geleidelijk terug.

In de finale kregen de renners een plaatselijke ronde met daarin twee keer de beklimming van de Superga voorgeschoteld. Inmiddels had Bahrain-Merida het initiatief in de achtervolging genomen. Op 22 kilometer van het einde werd Bonnafond als laatste renner van de vroege vlucht ingelopen en kon de finale beginnen.

Alaphilippe gaat vroeg
Op een versnelling van een Movistar-renner kwam een reactie van Diego Rosa (Sky), Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Pello Bilbao (Astana), David Gaudu (FDJ) en Julian Alaphilippe (Quick-Step). Alaphilippe ging er met 20 kilometer te gaan alleen vandoor en kwam als eerste over de top. De achtervolgers werden ingelopen. Alaphilippe zette zijn poging door, maar bleek te vroeg vertrokken. De Fransman werd op acht kilometer van het einde ingelopen.

Uran laat medevluchters achter zich
De wedstrijd zou beslist worden tijdens de tweede beklimming van de Superga. Rudy Molard (FDJ) opende de debatten. Hij kreeg gezelschap van een groepje van zes renners, waaronder Uran en Fabio Aru. Mickaël Chérel (AG2R La Mondiale) ging er vervolgens vandoor, waarna Uran en Gaudu het initiatief overnamen. Uran ging na een nieuwe versnelling solo verder.

In de achtergrond formeerdere zich een groepje waarin Adam Yates samen met Aru en Gaudu in de achtervolging ging. Yates ging in de laatste kilometers alleen op jacht naar de leider. Hij kreeg hem in het zicht maar kwam net te laat. Een jaar na de zege van Esteban Chaves krijgt Milaan-Turijn daarom in de persoon van Uran wederom een Colombiaanse winnaar.

Het podium: Yates, Uran en Aru

RIDE Magazine
74 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2017 20:39
@herrera
Met het oog op zaterdag zullen ze er een training van gemaakt hebben.
@t731
Vind Been verre van irritant en waar ze de kennis vandaan haalt doet niet terzake, spreekt wel moeiteloos vier talen itgst tot haar mannelijke collega's, haar stem is best te pruimen natuurlijk.
5 oktober 2017 20:42
Nu heb ik hier alles gelezen..lyndalid en rv als commentatoren haha veel kans dat ik mijn tv stante pede uit het raam gooi...man man stel u voor 4uur aan een stuk horen hoe geweeeèeeldig team sky wel niet is lol.
En daarenboven stop eens met uitvluchten zoeken voor dumo en sunweb een coureur die kan winnen wint dergelijke koersen, ze zijn niet goed genoeg punt.
5 oktober 2017 21:01
Liever Cornellisen dan dat stelletje narcisten die jij noemt.
5 oktober 2017 21:28
@t731
'Een zenuwbelg met belangenverstrengeling in bepaalde Belgische renners' grappig mar vooral fascinerend. Is dat piepkuiken Van Belleghem uit Pervijze wielermanager in bijberoep dan?
5 oktober 2017 23:11
@nibs
Doseren heet dat of dacht je dat Tom zijn vorm inenen verdwenen is, zaterdag telt, maak je borst maar nat. -
6 oktober 2017 00:00
@t731

Je bent waarschijnlijk de eerste op wielerflits die sooike en kennis in één zin gebruikt.
6 oktober 2017 00:18
Doseren? Ik begreep eerder dat je van een flinke inspanning alleen maar beter wordt? Verwarrend dit..
6 oktober 2017 00:26
@schipperaar doseren? Buiten wk en wat pensenkoersen heeft hij niets gereden sedert de giro denk ik. Als hij het type is dat zich wegsteekt zal ik het wel zien, maar volg hem eigenlijk niet dus kan er moeilijk over oordelen. Ik vind het een oninteressant renner om eerlijk te zijn.
Ik heb wel respect voor zijn uitgesproken meningen en hij steekt zich zelden weg in een debat
6 oktober 2017 00:51
Grappig, dat 'oninteressant renner'. Er is voldoende diversiteit aan meningen, prima.
6 oktober 2017 00:58
Ja voila moest iedereen hier dezelfde mening bedeeld zijn wordt dat hier 1 sky sunweb circlejerk. Als landgenoot is het wss normaal van chauvinistisch te zijn, maar belgen hebben dat minder. Ik heb er ook zijn positieve kanten bijgezet om niemand voor het hoofd te stoten.
Ik hou meer van renners die niet kunnen rekenen op een tijdrit en alle truken vd foor moeten uithalen om tijd terug te pakken op de wattagemeter renners.
6 oktober 2017 01:59
@nibs
Hij had geen slecht figuur geslagen in de vuelta, als Froome er twee opeenvolgend kan rijden, kan hij het zeker maar misschien heeft ie nog andere interesses. De eerste die zorgt voor strijd in het sky tijdperk.
@vlek
Na een paar weken rust voorkom je beter stramme benen voor komend weekend, alles op Barguil voor een waardig en verdiend afscheid en wie weet een top drie SUNWEB.
@Pietertje
Zal nog even duren voor jouw wielerkennis zijn nivo bereikt, misschien wat groeimormonen..
6 oktober 2017 03:40
Ik heb hier inmiddels toch al aardig wat gelezen.... maar een commentator die nóg erger is dan Been? Ik kan het me niet voorstellen, en ik heb toch best een behoorlijk inlevingsvermogen. Spoedig herstel gewenst voor allen die het hebben moeten aanhoren.

Jammer dat ik deze wedstrijd niet heb kunnen zien. Opvallend veel ronderenners die nog een behoorlijk vormpeil halen dit najaar. Die Fransen kunnen nog wel eens goud in handen hebben met Gaudu. Die rotwedstrijd van a.s. Zaterdag (toch soort van einde seizoen) kan nog wel eens heel mooi gaan worden.
- Thanks to Avril.
6 oktober 2017 06:03
Hoe kan Eurosport Cornelissen accepteren. Moscon verdedigen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.
Mooie winnaar en een paar leuke zenuwpezen.
6 oktober 2017 08:49
@ JJ, klopt, Cornelisse kan de nuancering niet maken dat er toch echt een verschil is tussen even de bidon wat langer vasthouden of je een km lang a 70 per uur te laten meesleuren.
Over racistische opmerkingen moest hij een beetje lachen en op het omver duwen van een collega ging hij niet in. Ik zeg: weg :)
6 oktober 2017 09:27
Nibs - 6 oktober 2017 om 00:58
"Als landgenoot is het wss normaal van chauvinistisch te zijn, maar belgen hebben dat minder".......
Hoongelach is Uw deel....
6 oktober 2017 10:00
Koel is op de teentjes getrapt. Als je zelfs niet weet dat nederlanders 100x chauvinistischer zijn dan belgen wordt het toch eens tijd van uit uw kot te komen. Het verschil al eens gezien op het wk voetbal waar hele hollandse wijken oranje zijn dat zal je jn belgie niet tegenkomen.
Als je dan toch niet aankan wat ik van dumo vind dan zal je me toch op iets anders moeten proberen pakken. Ik hoor geen hoongelach maar gebleit van een dumo supporter....
6 oktober 2017 10:45
Heb het zelf niet kunnen zien of horen maar als cornelissen moscon blijft verdedigen heeft dat wss meer te maken met het feit dat hij zelf nog deel uitmaakt van heel de karavaan.
Daarom heb ik al meermaals gewezen op het feit dat ik eerst nog moet zien of renners effectief gaan getuigen voor reichenbach. Dergelijke dingen worden in het wereldje niet geaccepteerd.
Niets gehoord en vooral niets gezien is meestal de vuistregel in het wielrennen
6 oktober 2017 11:05
@nibs
Nl sjoovinisme is vooral gebaseerd op enthousiasme en de koppen bij elkaar steken, zwaaien met leeuwen doen we niet, levensgevaarlijk overigens.
De enige oranje wijk die ik ken in Belgie is in Overijse overigens maar laten we dat gekibbel in de mond snoeren voor het weer uitloopt op oorlog, die win je nooit namelijk en scheelt een hoop herdenkingen.
Wat betreft Dumo, beter een giro glansrijk winnen en niet alleen door tijdrit geeft meer elan dan drie vijfde plaatsen in de grote rondes, ook hij moest alles uit de kast halen en ja truken zijn veelal voor valsspelers, heeft Tom niet nodig.
6 oktober 2017 11:35
@schipperaar ik voel me eerder wereldburger dan vlaming in ieder geval en ik zal niet voor iemand supporteren omdat die toevallig dezelfde nationaliteit heeft. Over het algemeen zijn de nederlanders trouwens een veel vriendelijker toleranter en open volk dan de belgen. Die vlaamse leeuwen zijn ronduit belachelijk, en gevaarlijk idd. Ik heb er zelf een bloedhekel aan. Ik doe geen afbreuk aan de giro winst van dumo, hij won die die fair en square maar ik ben niet overtuigd van zijn klimcapaciteiten over 3 weken. Truken vd foor was mss niet de juist uitdrukking als dat bij u vals spelen insinueert, vervang het gerust door stunt en vliegwerk.
6 oktober 2017 12:42
@nibs
Dat stunt en vliegwerk kwam vnl op zijn conto, die bretel fietsbroeken zijn een crime bij een grote boodschap maar hij fikste het binnen een halve minuut en een klim doen met nog de nodige restafval in je broek lijkt me niet het meest comfortable.
Qua wereldburger, helemaal eens, hoe meer nationaliteiten we zelf zijn, hoe minder nationalistisch, al behoedde de Zeeuwsche leeuw wel dat we allemaal verzopen onder/boven de Moerdijk.
6 oktober 2017 12:47
@schipperaar

Ja sooike en jij staan op eenzame hoogte qua kennis.

Maar misschien wat minder drinken dan zou je nog weten dat je de afgelopen jaren roeien hebt gepromoot om de spieren te versterken maar nu ga je beweren dat spierversterkers geen nut hebben.
6 oktober 2017 16:21
Wie was die SKY fan op Eurosport gisteren ,meende al met dat meisje dat het dieptepunt al bereik was maar gisteren hadden ze weer zo eentje op gevist BAH BAH wateen gast
6 oktober 2017 21:10
Belgen kunnen niet eens chauvinistisch zijn. Dat is geen echt land.
6 oktober 2017 21:22
@pietertje
Roeiers hebben geen spierversterkers nodig, die kunnen het zelf, ben je nou echt zo simpel? Zet een bodybuilder in een skif en geheid dat ie direct omligt, roeiers hebben echte spieren(ipv gebakken lucht) net als vdp en hebben geen lapmiddelen nodig.
Daarnaast kan ik niet zien wat jij allemaal drinkt dus beticht ook een ander daar niet van, je word er echt niet populairder mee, integendeel..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.