Rigoberto Urán zeven uur onder het mes na val in Vuelta

dinsdag 10 september 2019 om 13:14
Rigoberto Urán zeven uur onder het mes na val in Vuelta

foto: Cor Vos

Rigoberto Urán heeft een zeven uur durende operatie achter de rug na zijn valpartij in de Vuelta a España. De Colombiaan werd behandeld aan de breuken en verwondingen die hij ruim anderhalve week geleden opliep in de etappe naar Ares del Maestrat.

In de zesde etappe was Urán betrokken bij een massale valpartij. Daarop moest de Colombiaan de strijd staken, ondanks zijn zesde plaats in het klassement. “Verschillende renners gingen tegen de vlakte en het was niet mogelijk om de crash te ontwijken.” Hij bleek zijn linkersleutelbeen te hebben gebroken en ook zijn schouderblad was aan gruzelementen. Ook blesseerde hij enkele ribben en zijn nekwervel en liep hij een geperforeerde long op.

“Na zeven uur opereren vertelde de arts aan mijn familie dat de puzzel weer compleet was”, liet Urán weten via zijn social media. “Het gaat goed met me. Met mijn sleutelbeen, schouderblad, ribben, halswervel en long gaat het al beter. Nu moet ik geduld hebben en langzaam herstellen. Dit was een moeilijk seizoen 2019. Iedereen bedankt voor het meeleven, want volgens de dokter heb ik geluk dat ik er nog ben.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.