Rinaldo Nocentini (42) stopt met wielrennen
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 26 september 2019 om 12:17

Rinaldo Nocentini (42) stopt met wielrennen

Rinaldo Nocentini stopt met wielrennen. De ervaren Italiaan had in 2015 al het plan om te stoppen, maar is inmiddels op 42-jarige leeftijd tot het besluit gekomen om echt zijn fiets aan de wilgen te hangen. Hij trekt de deur achter zich dicht bij Tavira.

“Ik heb overwogen om mijn carrière in 2015 te beëindigen. Toen hoorde ik van de interesse van Sporting in november van dat jaar. Ik was mij er toen ik tekende niet eens bewust van dat ik hier ook zou stoppen, want ik dacht dat ik voor een jaar ging. Het werd uiteindelijk vier jaar”, lacht Nocentini tegen O Jogo.

Naast Nocentini stopt ook Sporting Portugal bij de wielerploeg. In Portugal verbinden omnisportverenigingen als FC Porto en Sporting, vooral bekend uit het voetbal, hun naam ook aan sportploegen in de stad. “Eerlijk gezegd denk ik dat het vertrek positief kan werken”, denkt Nocentini. “De club geeft zichtbaarheid, omdat het veel opties heeft en groot is in het voetbal. Het geeft je ook financiële rust, maar legt ook meer druk op de ploeg. Dus ik denk dat Tavira wel goed uit deze situatie komt.”

Acht dagen in het geel
De carrière van Nocentini kende een piek in 2009, toen hij namens het Franse AG2R La Mondiale dagenlang in de gele trui rondreed tijdens de Tour de France. In de etappe naar Andorra Arcalis werd hij zelf vierde uit een ontsnapping, maar snoepte hij wel de leiderstrui af van Fabian Cancellara. Nocentini zou uiteindelijk acht dagen het geel dragen. Die Tour finishte hij als twaalfde.

Op het palmares van Nocentini staan onder meer de Giro dell’Appennino, de GP Miguel Indurain, de GP Lugano en een rit in de Tour of California. Sinds 1999 kwam hij uit voor Mapei-Quick-Step (1999-2001), Fassa Bortolo (2002), Formaggi Pinzolo Fiavè (2003), Acqua & Sapone (2004-2006), AG2R La Mondiale (2007-2015) en sinds 2016 dus Sporting-Tavira.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.