Rinaldo Nocentini de beste in derde rit La Tropicale
foto: Sirotti (archief)
woensdag 17 januari 2018 om 14:55

Rinaldo Nocentini de beste in derde rit La Tropicale

Rinaldo Nocentini heeft de derde etappe van La Tropicale Amissa Bongo gewonnen. De Italiaanse nestor, inmiddels 40 jaar oud, passeerde na 114 kilometer als eerste de finish in Lambaréné. De finale werd gekenmerkt door een lastig klimmetje.

De etappe werd gekleurd door een kopgroep van vier renners: Salah Eddine Mraouni (Selectie Marokko), Sirak Tesfom (Selectie Eritrea), Temesgen Buru (Selectie Ethiopië) en Valens Ndayisenga (Selectie Rwanda). Zij reden een voorsprong van meer dan twee minuten bij elkaar, maar wisten het niet uit te houden tot het einde.

Sporting-Tavira-kopman Nocentini wist zich op de laatste beklimming, waarvan de top lag op 1,5 kilometer van het einde, in een goede positie te wurmen. Daarna ging het in dalende lijn richting de eindstreep, waar de ouderdomsdeken liet zien het winnen nog niet verleerd te zijn. Damien Gaudin werd tweede. De sprinters kwamen te laat: Brenton Jones werd op twee seconden achterstand derde in de daguitslag.

Jones nieuwe leider
Door zijn derde plaats pakt Brenton Jones de leiderstrui. Nocentini klimt op naar de derde plaats, op drie seconden van Jones. Lucas Carstensen, die de eerste rit won, verliest zijn leidende positie en staat nu tweede.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
17 januari 2018 15:03
De ouderdomsdeken. Weer een wielerbegrip geleerd.

Edit: nja wielerbegrip.
17 januari 2018 17:29
Al drie etappes geweest in het traditionele schroef-de-zegeteller-van-Europcar-op rondje en nog altijd geen Franse overwinning. Opmerkelijk.
17 januari 2018 18:41
Er zijn mensen die Nocentini een aardige vervanger voor Lobato zouden vinden bij TLJ....Deze man die dit jaar 41 wordt is aan zijn tweede jeugd bezig en wil op termijn het record van oudste grote ronde winnaar van Chris Horner evenaren en overtreffen. Horner was bijna 42 toen hij de Vuelta won in 2013.
17 januari 2018 19:02
Toch respect voor deze oude krijger! Weliswaar niet het sterkst bezette rondje, maar je moet het maar kunnen afmaken.
17 januari 2018 19:55
Nocentini is in 1999 prof geworden bij Mapei-Quick Step....

Om zo lang prof te zijn moet je wel ontzettend veel van het vak houden en na al die jaren nog steeds de motivatie kunnen vinden om de discipline op te brengen. Knap hoor.
17 januari 2018 21:12
Europcar bestaat dan ook al drie jaar niet meer.
17 januari 2018 23:27
@Scott Sunderland
Wat is dat nu voor een bizarre reactie, waar haal je dat?
Nocentini heeft nooit de kwaliteiten gehad om een grote ronde te winnen of zelfs naar een dichte ereplaats, dus wat zou hij dat nu op zijn 43 wel kunnen? De Lobato-opmerking is al even lachwekkend. Of pogingen tot humor?
18 januari 2018 00:21
Hij heeft anders wel meerdere top 10 plaatsen in grote rondes waaronder tour. Podia in week rondes en een ruime week gele trui. Wel degelijk kwaliteit deze renner.
Verder zou ik het op humor houden; )

Om te reageren moet je ingelogd zijn.