Ritwinnaar Ewan na zege op Champs-Élysées: “De tweede helft van de Tour lukte alles”

zondag 28 juli 2019 om 21:35
Ritwinnaar Ewan na zege op Champs-Élysées: “De tweede helft van de Tour lukte alles”

Na een ritzege in de slotetappe naar Parijs, mag Caleb Ewan zich de sterkste sprinter van deze Tour de France noemen. De Australische pocketsprinter, die vorig jaar ontbrak in de Ronde van Frankrijk, boekte deze Tour drie ritzeges.

Onder toeziend oog van zijn familie winnen in Parijs vormde de kers op de taart. “Dit is ongelooflijk”, reageerde hij na afloop. “Toen we de Champs-Élysées opreden kreeg ik tranen in mijn ogen. Een onwerkelijk gevoel. Ik kan niet geloven dat ik hier gewonnen heb.”

Ewan won deze Tour rit 11 naar Toulouse en rit 16 naar Nîmes. In de openingsweek kwam hij niet verder dan enkele ereplaatsen. “De Tour kwam voor mij langzaam op gang. Het wilde maar niet lukken. Maar de tweede helft was ongelooflijk. In de tweede helft lukte alles en won ik iedere sprint. Ik kan het niet geloven.”

Tijdens de afsluitende massasprint pakten de keuzes van Ewan goed uit. “Het was een rommelige sprint. We zaten best ver achteraan. Maar ik was geduldig en besloot te wachten. Ik wist niet hoeveel renners er nog voor mij waren. Ik koos een wiel en besloot om er rechts langs te gaan. Er was mij door sprinters afgeraden om die kant te pakken. Ik voelde dat het best hobbelig was, maar gelukkig had ik genoeg snelheid”, sluit hij af.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair