Ritwinnaar Gino Mäder: “We hebben vandaag gereden voor Mikel Landa”
foto: Cor Vos
donderdag 13 mei 2021 om 17:50

Ritwinnaar Gino Mäder: “We hebben vandaag gereden voor Mikel Landa”

Bahrain Victorious was gisteren nog in mineur na het uitvallen van kopman Mikel Landa, maar de WorldTour-formatie wist vandaag meteen sportieve revanche te nemen door met Gino Mäder de zesde etappe naar San Giacomo te winnen. “Dit is echt geweldig”, klonk het na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mäder wist op de vijftien kilometer lange slotklim medevluchters Bauke Mollema en Dario Cataldo te lossen en vervolgens naar de zege te soleren. De jonge Zwitser wilde vandaag zijn ploegmakker Landa eren, zo vertelde hij na de finish in het flashinterview. “Gisteren was echt een trieste dag, maar we hebben vandaag gereden voor Mikel.”

“We hebben er alles aan gedaan om in de vlucht van de dag te komen. Matej (Mohoric, zijn ploeggenoot, red.) was vooraan echt supersterk en dat ik nu win is echt superfijn. Het is echt een geweldig gevoel, zeker na mijn nederlaag in de voorbije Parijs-Nice”, aldus Mäder, die doelt op de koninginnenrit met aankomst op Valdeblore La Colmiane.

Terugdenken aan Parijs-Nice 
Mäder reed toen ook een hele dag voorop, maar werd in de laatste honderden meters ingerekend en verslagen door Primož Roglič. “Toen ik alleen voorop reed in de laatste 500 meter, kon ik alleen maar aan die etappe in Parijs-Nice denken. Ik was pas zeker op 100 meter van de streep. Ik wil nu gewoon van het moment genieten.”

Een leuk weetje: de renner van Bahrain Victorious is de eerste ‘Gino’ sinds Gino Bartali (de legendarische Italiaan die in 1936, 1937 en 1946 de Ronde van Italië op zijn naam schreef) die een etappe in de Giro weet te winnen. “Het is leuk om in een adem genoemd te worden, maar Gino Bartali is natuurlijk wel een legende van onze sport. Dat ben ik nog niet”, aldus Mäder.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.