Ritwinnaar Quintana: “Dit was een dag voor de echte klimmers”
foto: Cor Vos
donderdag 25 juli 2019 om 18:16

Ritwinnaar Quintana: “Dit was een dag voor de echte klimmers”

Nairo Quintana kende een moeilijke Tour de France, maar vandaag bleek de Colombiaan over zeer goede benen te beschikken. De renner van Movistar wist op de Galibier weg te rijden van zijn medevluchters, op weg naar een knappe solozege in Valloire. “Dit was een dag voor de echte klimmers”, zo vertelt Quintana in het flashinterview.

De 29-jarige Quintana maakte deel uit van een omvangrijke kopgroep van maar liefst 34 renners, maar op de flanken van de Galibier bleek er niemand in staat om de Colombiaan te volgen. Romain Bardet kwam uiteindelijk als tweede over de streep, maar wel op ruim anderhalve minuut van de ritwinnaar.

“Het is geweldig om een dergelijke bergrit te winnen”, aldus Quintana. “We hebben hard gewerkt om goed te zijn in deze Tour, maar het liep niet zoals gepland. We bleven echter knokken, wat nu zijn vruchten afwerpt. Ik wist dat het een geweldige dag kon worden. Ik voelde me vandaag ook goed.”

“Dit is een overwinning voor de hele ploeg”
“Dit is echt een overwinning voor de hele ploeg. Movistar heeft me heel erg geholpen, in goede en in slechte tijden. We hebben vandaag onze strategie wat aangepast, met een ritzege als resultaat”, zo besluit Quintana, die niet alleen de etappe won. De renner stijgt namelijk ook naar de zevende plaats in het algemeen klassement, op 3:54 van Julian Alaphilippe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.