Ritzege komt ook voor Derek Gee als een verrassing: “Dit was zeker niet een doel”
dinsdag 4 juni 2024 om 17:33

Ritzege komt ook voor Derek Gee als een verrassing: “Dit was zeker niet een doel”

Derek Gee wist niet alleen zijn concurrenten, maar ook zichzelf te verrassen in de derde etappe van het Critérium du Dauphiné. De Canadees van Israel-Premier Tech bleek op de slotklim naar Les Estables (3,8 km aan 5,2%) over de sterkste punch te beschikken.

Voor Gee is het de derde profzege uit zijn carrière, maar pas de eerste op Europese bodem. “Het is ongelofelijk speciaal om hier te winnen. Ik was lang op zoek naar een eerste Europese overwinning. Ik was al vaak tweede (in de Giro, red.) en dus is het gaaf om het nu wél af te ronden”, begon de ritwinnaar zijn relaas in het flashinterview.

De 26-jarige Gee – die in de Giro d’Italia van 2023 zijn doorbraak beleefde op het allerhoogste niveau – heeft mooie woorden voor zijn ploeggenoot Krists Neilands. “Door zijn aanval in de laatste kilometer werd de groep op een lint getrokken. Ik zat nog in een goede positie. Het was niet mijn plan om al zo vroeg door te trekken, maar ik moest wel profiteren van de aanval van Krists.”

Winst voor Derek Gee! – foto: Cor Vos

En profiteren van de aanval deed Gee, die uiteindelijk op overtuigende wijze wist af te rekenen met Romain Grégoire. Dat de Canadees vandaag wist te zegevieren, komt toch wel als een verrassing, niet in het minst voor Gee zelf. “Een ritzege was niet echt een doel. We rijden in deze Dauphiné eigenlijk voor Dylan Teuns.”

“De finale van vandaag was op zijn lijf geschreven, net als de finish van gisteren. Maar hij gaf op de slotklim aan dat als wij de benen zouden hebben, we het mochten proberen. En dat hebben we gedaan. Ik ben zo blij! Dat ik ook nog de gele trui mag aantrekken, is echt wel speciaal. Dat zal morgen wat geven!”, doelt hij op de individuele tijdrit.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.