Riwal heeft selectie voor 2019 compleet
Brøchner won in 2017 in Overrijssel - Foto: Orange Pictures
donderdag 18 oktober 2018 om 13:55

Riwal heeft selectie voor 2019 compleet

Riwal Cycling heeft na het bekendmaken van zijn zes laatste renners de selectie voor 2019 compleet. De Deense formatie meldt dat onder meer oud-Sunwebrenner Sindre Lunke de overstap maakt van het Franse Fortuneo-Samsic.

De Deen Nicolai Brøchner komt eveneens de Deense formatie – die volgend jaar onder een ProContinentale licentie uitkomt – versterken, ondanks een doorlopend contract bij Holowesko. Brøchner won vorig jaar nog de Ronde van Overijssel. Daarnaast maken de Zweden Kim Magnusson (EF Education First-Drapac), Lucas Eriksson (ex-SEG Racing Academy), de Noor Krister Hagen (Team Coop) en de Deen Andreas Stokbro (Riwal CeramicSpeed) de overstap.

De ploeg maakte daarnaast bekend dat het met Readynez een nieuwe co-sponsor voor de komende drie jaar heeft gestrikt. Het bedrijf houdt zich bezig met training en ontwikkeling van IT-personeel. Riwal-Readynez begint aan het seizoen met een selectie van 16 man.

Selectie Riwal-Readynez 2019
flag-dk Nicolai Brøchner
flag-se Lucas Eriksson
flag-no Krister Hagen
flag-dk Jonas Aaen Jorgensen
flag-dk Alexander Kamp
flag-dk Tobias Mørch Kongstad
flag-dk Andreas Kron
flag-no Sindre Lunke
flag-se Kim Magnusson
flag-dk Mathias Norsgaard
flag-dk Rasmus Quaade
flag-dk Andreas Stokbro
flag-dk Torkil Veyhe
flag-dk Emil Vinjebo
flag-dk Troels Rønning Vinter
flag-dk Rasmus Bøgh Wallin

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
18 oktober 2018 14:20
Zie het nut niet echt in van een PCT-licentie voor deze ploeg. Of ze moeten zo dolgraag koersen als Hamburg en Londen willen rijden. Voor veel andere WT-koersen zullen ze vast niet in aanmerking komen.
18 oktober 2018 14:33
Inderdaad leuk voor ze die proconti licentie, maar als ze hier in de topcompetitie zouden meedoen hebben ze het denk ik al zwaar zat. Vooral een boel namen die bij de jeugd een grootse toekomst voor zich hadden...
18 oktober 2018 15:19
Ik dacht dat Magnusson nog een contract had voor volgend jaar. Is dat dan ontbonden?
18 oktober 2018 16:38
Dit is een hele zwakke ploeg voor het pro-continentale circuit. Magnusson en Quaade hebben wel een leuk tijdritje en Kamp zal het dan van heuvelachtige sprints moeten hebben. Maar voor de rest zal het afzien zijn.
18 oktober 2018 17:10
Gezien de Nederlandse sponsor (Riwal) had ik gehoopt dat er nog enkele landgenoten bij dit team aan de slag hadden gekund. Een Gerts had niet misstaan.

Wel goed voor het Scandinavische wielrennen dat er een continentale team doorstroomt naar het pro-continentale niveau
18 oktober 2018 19:59
Genoeg renners die op continentaal niveau rijden in Scandinavië. Goed dat daar nu een PCT-ploeg boven komt.
19 oktober 2018 02:44
Ik denk eigenlijk dat deze ploeg vooral een soort tussenteam wil zijn tussen de WT en CT, maar dan voor de Scandinavische markt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.