Riwal Readynez treedt toe tot MPCC

maandag 21 januari 2019 om 15:04
Riwal Readynez treedt toe tot MPCC

Riwal Readynez-sprinter Nicolai Brøchner - foto: Orange Pictures

De MPCC verwelkomt een nieuwe profploeg: Riwal Readynez heeft zich aangemeld bij de beweging die strijdt voor een geloofwaardig wielrennen. De Deense ploeg rijdt vanaf dit seizoen op een ProContinentale licentie.

“In lijn met onze waardes ‘passie, ontwikkeling en gemeenschap’ vinden wij het vanzelfsprekend dat we lid worden van de MPCC”, legt algemeen manager Steffen Kromann uit. Binnen Riwal Readynez zal dokter Lars Juel Andersen de renners testen op de MPCC-regels, die op diverse punten strenger zijn dan de UCI-regels.

Wielrennen promoten in Denemarken
Riwal Readynez is al negen jaar actief op continentaal niveau en nu gepromoveerd naar de ProConti-rangen. In de selectie zit onder meer Alexander Kamp, die vorig jaar tweede was in het eindklassement van de Tour of Norway. Ook sprinter Nicolai Brøchner (winnaar Ronde van Overijssel 2017) en voormalig Team Sunweb-renner Sindre Skjøstad Lunke behoren tot de ploeg.

“Wij vinden dat de volgende stap voor het team is om internationaal te gaan en daar te slagen met onze strategie. Daarom geloven wij dat een MPCC-lidmaatschap ons helpt om het werk dat we doen, meer zichtbaar te maken”, aldus Kromann, die met Riwal Readynez vol inzet op het promoten van de wielersport in Denemarken.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.