Rob Ruijgh zet punt achter wielerloopbaan
Rob Ruijgh in de Driedaagse De Panne-Koksijde 2017 - foto: Sirotti
vrijdag 30 november 2018 om 14:43

Rob Ruijgh zet punt achter wielerloopbaan

Rob Ruijgh heeft het einde van zijn actieve wielerloopbaan aangekondigd. Volgens de 32-jarige Nederlander, die viermaal aan de start stond van een grote ronde en de afgelopen twee seizoenen voor het continentale Tarteletto-Isorex reed, is de tijd gekomen om af te bouwen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen.

“Plezier heeft bij mij altijd op nummer één gestaan om het beste uit mezelf te halen in het bedrijven van de sport. Bijvoorbeeld om door weer en wind te trainen, maar ook in de benadering van een wedstrijd en het rijden ervan”, schrijft hij op zijn social media. “Begonnen als hobby en van mijn hobby uiteindelijk mijn beroep kunnen maken… Geweldig!”

“Het afgelopen jaar begon mijn beroep weer meer en meer op mijn hobby te lijken”, vervolgt hij. “Samen met mijn gezin hebben we besloten dat het dan tijd begint te worden om af te bouwen en op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen. Ondanks de leuke en sympathieke aanbiedingen staat mijn besluit vast en is het hoogtijd om de eer aan mezelf te houden.”

20e in de Tour de France
Ruijghs wielercarrière begon in 2005 bij het Belgische Amuzza.com-Davo, waarna twee seizoenen volgden bij het Rabobank Continental Team. Na een seizoen bij het Duitse Sparkasse, maakte hij in 2009 met Vacansoleil de stap naar het ProContinentale circuit en uiteindelijk ook de WorldTour. In de eerste van twee optredens in de Tour de France eindigde hij op de twintigste plaats.

Nadat Vacansoleil-DCM in 2013 ophield te bestaan en het hem niet lukte opnieuw een contract te tekenen bij een ploeg van het hoogste niveau, keerde Ruijgh terug in het continentale circuit – eerst bij Vastgoedservice-Golden Palace, en in de afgelopen twee seizoenen bij Tarteletto-Isorex. Met die laatste ploeg boekte hij in 2017 zijn enige profzege, de eindwinst in de Ronde van Iran.

Rob Ruijgh in de Tour de France van 2011 – foto: Sirotti

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.