zondag 16 juni 2024 om 19:35

Robbe Ghys experimenteert in nieuwe rol voor Philipsen: “Jasper begint vertrouwen te voelen”

Video Alpecin-Deceuninck testte afgelopen week in de Baloise Belgium Tour een gloednieuwe sprinttrein uit rond kopman Jasper Philipsen. Niet Jonas Rickaert, maar Robbe Ghys (27) mocht de honneurs waarnemen als laatste man voor de Limburgse veelwinnaar. Het was voor Ghys een nieuwe ervaring, maar wel eentje die naar meer smaakt.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Voor mij is de Baloise Belgium Tour altijd een leuk rondje, omdat ik hier ooit mijn eerste koers heb gewonnen”, zegt Ghys voor de camera van WielerFlits. “Het is altijd speciaal om hier terug te komen, en om dat nu in een dienende rol te doen voor zo’n grote kampioen, dat maakt het dan nog extra plezant.”

Philipsen werd in Knokke-Heist derde en won in Scherpenheuvel-Zichem, telkens na een lead-out uit het boekje door Rickaert en Ghys. “Het is een van de eerste keren dat we samen een lead-out hebben kunnen doen. Ik ben heel blij dat ik dat op een heel goede manier heb kunnen doen. Het is een combinatie die we nu aan het testen zijn. Ik weet ook niet of dat een blijvende combinatie is, maar ik voel me wel goed in die positie achter Jonas. Ik denk dat Jasper het vertrouwen begint te voelen bij mij.”

De interne analyse was dan ook grotendeels positief. “We hadden een strak plan en hebben dat tot in detail kunnen uitvoeren. Hier en daar hebben we kleine foutjes gemaakt, maar over het algemeen zijn we wel heel tevreden over de twee lead-outs die we al gedaan hebben. In Knokke wachtte Jasper te lang om zijn sprint in te zetten. Dat lag misschien nog een beetje aan het [gebrek aan] vertrouwen in mij en het vertrouwen in zichzelf. Ik denk dat hij nu het goede gevoel te pakken heeft en die fout niet nog eens zal maken.”

Tour de France
Het brengt Ghys in ieder geval weer wat dichter bij een selectie voor de Tour de France. Sportief manager Christoph Roodhooft vertelde ons vorige week dat er nog negen gegadigden zijn voor acht plekjes. Het enige probleem voor Ghys persoonlijk: ook wereldkampioen Mathieu van der Poel heeft zijn zinnen op de Tour de France gezet. Vorig jaar deed hij bij momenten indrukwekkende lead-outs als laatste man voor Philipsen. Ghys hoopt toch in de plannen van de ploeg te passen.

“Ik voel wel druk”, geeft de meervoudige winnaar van de Zesdaagse van Gent toe. “Dat helpt om mijzelf scherp te houden. Ik probeer het beste van mezelf te geven en ik hoop dat het voldoende zal zijn voor een Tourselectie. We zijn met de hele kern op hoogtestage in La Plagne geweest, dat is altijd een van de leukste weken van het jaar daar. Er is een goede groep gesmeed: alles verliep heel relaxed. Je zat er samen in een leuke chalet. Het was gewoon een leuke sfeer, die naar meer smaakt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.