Robbe Ghys: “Na WK Baanwielrennen had ik nood aan mentale rust”
foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2019 om 06:30

Robbe Ghys: “Na WK Baanwielrennen had ik nood aan mentale rust”

Robbe Ghys (22) rijdt dit jaar zijn eerste klassieke voorjaar. De renner van Sport Vlaanderen-Baloise heeft er een druk pisteprogramma opzitten. Eind februari reed hij ook nog het WK baanwielrennen in Polen. “Na het WK had ik nood aan mentale rust”, vertelt Ghys aan WielerFlits.

De jonge Limburger wil dit voorjaar vooral ervaring opdoen, kilometers malen met het oog op de toekomst. Ghys wil immers de overstap maken naar de weg na de Olympische Spelen van Tokio in 2020.”Als je wil leven van het wielrennen dat moet je als pisterenner op termijn de overstap maken naar de weg.  Tot Tokio staat de piste op 1. De weg is momenteel bijzaak voor mij.”

Na het WK baanwielrennen in Polen had de renner van Sport Vlaanderen-Baloise last van decompressie. “De goesting om te trainen was heel eventjes weg. Bovendien was het ook slecht weer en dan had ik geen zin om vijf te trainen.” Momenteel traint hij vijftien uur op de fiets, wat voor een profrenner weinig is. Hij compenseert dat met nog zes uur krachttraining per week.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.