Robert Stannard de beste in Piccolo Giro di Lombardia
foto: Sirotti (archief)
zondag 7 oktober 2018 om 16:10

Robert Stannard de beste in Piccolo Giro di Lombardia

Robert Stannard (Mitchelton-BikeExchange) heeft de Piccolo Giro di Lombardia, de Ronde van Lombardije voor beloften, gewonnen. De amper 20-jarige Australiër met een Nieuw-Zeelands verleden was na een selectieve finale de beste in Oggiono.

Nadat onder meer de Nederlander Joep Steinbusch zich liet zien in de openingsfase, vormde zich een kopgroep van drie – zonder Steinbusch. Yuri Colonna, Samuele Zoccarato en Andrea Bartolozzi hadden een ticket voor de vroege vlucht. Zij kregen drie minuten voorsprong.

De finale van de beloftenkoers werd geopend met de Madonna del Ghisallo, op ruim zestig kilometer van het einde. Zoccarato bleek daar de beste klimmer onder de aanvallers, maar lang reed hij niet meer vooruit.

In de ultieme slotfase waren de Colle Brianza en de Marconega di Ello nog opgenomen in het parcours, vlak voor de finish in Oggiono. Een viertal bleek daar te sterk voor de rest: Robert Stannard, Andrea Bagioli, Clement Champoussin en Samuele Battistella. Zij kregen bijval van nog zes renners, maar het draaide na een nieuwe selectie uit op een strijd tussen Stannard, Bagioli en Champoussin, die gewonnen werd door de Australiër.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
7 oktober 2018 16:15
Weet iemand iets meer over zijn 'Nieuw-Zeelands verleden' ?

Geeft toch te denken...
    7 oktober 2018 16:28
    Quote:
    De nummer elf van het voorbije WK Tijdrijden bij de junioren maakt die keuze zelf. “Robert heeft een dubbele nationaliteit”, vertelt Delta Cycling-general manager Frank Kwanten aan WielerFlits. “Na het WK kwam hij erachter dat hij het als Nieuw-Zeelander een stuk moeilijker ging krijgen”. De opleidingsfaciliteiten in Australië zijn volgens Stannard een stuk beter. “Hij koos daarom voor de Australische nationaliteit, waardoor hij in beeld kwam bij de beste Australische ploeg.” Daarmee doelt Kwanten op de Jayco WorldTour Academy. Woensdag werd dat het nieuwe Mitchelton-Scott.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.