Robert Gesink: “Ik ben tevreden over hoe het ging”
vrijdag 23 juli 2010 om 15:31

Robert Gesink: “Ik ben tevreden over hoe het ging”

Robert Gesink reed gisteren in de etappe naar de top van de Tourmalet naar een mooie zevende stek. De Achterhoeker keek met veel voldoening terug op deze etappe, groot minpunt vond Nederlands grootste ronde talent het vele publiek dat op de slotklim op de weg, maar vooral ook in de weg stond. “Ik kon door het publiek niet passeren. Daar baal ik wel een beetje van.”

Aan RaboSport liet Gesink weten terug te kijken op een goede koers, op de slotklim kon de Raborenner goed de mannen volgen die allemaal aanspraak lijken te maken op de top10. “Ik heb hard gereden, goed tempo proberen te rijden. Niet helemaal maximaal, zodat ik iets kon versnellen.” Gesink baalt alleen van het publiek dat een groot obstakel vormde om een goede koers te rijden. “Ik voelde me heel goed toen ze gingen, maar er stond zo veel publiek. En Denis en Sanchez vielen stil. En die andere twee reden daarvoor. Ik kon er gewoon niet door. Daar baal ik wel een beetje van. Daar mis ik de aansluiting met Hesjedal en Rodriguez die achter me staan.”

Door het lawaai hoorde ploeggenoot Denis Menchov Gesink ook niet roepen dat hij aan de kant moest gaan. “Maar er stond zo veel publiek. Ze konden me niet eens horen, want er was zo veel lawaai. Dus Denis kon ook niet aan de kant. Dat moeten ze afzetten, die laatste kilometers. Dat is echt niet normaal.” Zoals vaker de laatste dagen, ging het met Gesink naarmate de klim voorderde steeds beter met de Achterhoeker. “Ja, steeds verder richting de top ging het beter. Ik was wel echt tevreden over hoe het ging. Die mannen versnellen en die twee keken naar elkaar en zitten voor mij. Er is zo’n klein paadje over. Dat is wel balen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.