woensdag 25 juli 2018 om 20:32

Robert Gesink onder de indruk: “Onze mannen waren echt super”

Robert Gesink is zeer onder de indruk van het rijden van de kopmannen van LottoNL-Jumbo. In de 65 kilometer lange etappe naar de Col du Portet naderde Primoz Roglic de derde plaats en wist Steven Kruijswijk te klimmen naar plek zes. “Alles ontplofte”, zegt Gesink tegen WielerFlits over de korte rit. “Ik heb gisteren een jasje uitgedaan. Persoonlijk was het geen topdag, maar onze mannen waren echt super.”

Meer video’s zien uit de flag-fr Tour de France?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
62 Reacties
Sorteer op:
25 juli 2018 20:38
Helaas ben ik van jou nog steeds niet onder de indruk, ondanks alle trainingsarbeid en hoogtestages, haalt hij niet het vereiste topniveau.
25 juli 2018 20:41
Ga nog 1x zo te keer als in de eerste week. Samen met Tolhoek en alles in dienst van de kopmannen voor de tourzege van Roglic!
25 juli 2018 20:42
@skylimit: #kijkenmetoogkleppenop ben je vergeten toe te voegen aan je post :)
25 juli 2018 20:44
Gesink levert een geweldige bijdrage aan het 'totaalvoetbal' van TLJ deze Tour. Al zal niet elke zogenaamde wielerliefhebber daar oog voor hebben.
25 juli 2018 20:49
@Skylimit het is maar wat je wilt zien natuurlijk... Robert heeft een doel en die is niet heel erg makkelijk te halen, maar hij is zo een teamspeler dat hij dat doel misschien heeft verspeeld door in die eerste week ontzettend veel voor de kopmannen te doen. En dat siert hem ook wel weer...
25 juli 2018 21:06
Idd... Gesink lan zich amper sparen. Eerste wwek op kop op her vlakke, dan klassementsmannen moeten ondersteunen... En vervolgens legt hij het af tegen de Alaphilippes van dezecwereld die zich kunnen sparen... Hij is slachtoffer van het succes van TLJ (en is niet meer op het niveau van welheen).
25 juli 2018 21:10
En daarnaast gewoon een prettige en sportieve kerel, die zich deze tour al zeer vaak positief in de kijker reed.
25 juli 2018 21:16
Gesink is een toprenner. Ondanks t uitblijven van de echte resultaten heeft de organisatie hem wel de hele tijd in beeld. Hij trekt veel aandacht naar zich toe met al dat gesleur. Voor een sponsor is dat top natuurlijk.
25 juli 2018 21:23
Gesink heeft ook de pech dat er allemaal toprenners in de ontsnapping zitten. Mollema, Pozzovivo, Yates, Alaphilippe, Caruso. Het zijn niet de minste renners. Gesink zit ongeveer op dat nivo of er net wat achter. Zo slecht is dat niet.
25 juli 2018 21:23
Mollema en Gesink lijken de laatste jaren helaas niet meer het niveau te halen bergop als vroeger, geen schande natuurlijk en ik ben nog steeds fan.
25 juli 2018 21:32
Wel jammer dat we Tolhoekje niet in een ontsnapping gaan zien deze Tour, in alle eerlijkheid had hij vermoedelijk meer kans gehad tegen het geweld van de Alaphilippes (ok, niet in de afdaling).
25 juli 2018 21:32
Hoe kun je nu de laatste jaren en Mollema noemen. Zeer vreemd. Wortel heeft blijkbaar het geheugen van een goudvis.
25 juli 2018 21:52
Ik denk dat Gesink z’n vrije rol ook te danken heeft aan tolhoek.
Als die minder was had Gesink wellicht minder vrijheid gekregen.
Mooi dat het zo kan.
Vrijdag gaan we hem weer zien uiteraard!
25 juli 2018 22:11
Gesink is wel leuk maar ook kansloos bezig. Hij haalt idd het vereiste niveau niet om een rit te winnen... Er is altijd wel iemand beter. Echt jammer. Hij had van grote waarde kunnen zijn vorige week toen Kruissie op avontuur ging en toen gaf hij helaas niet thuis....
25 juli 2018 22:28
Ik blijf het leuk vinden om Robert te volgen. Helaas niet meer voor klassementen. Veelal in de anonimiteit en zonder wapen tussen de rittenkapers die een sprintje of punch hebben. Maar wel van waarde en met een lach op z'n gezicht.

Als ie nog eens wint zal ie wel alleen aankomen. En het zal spectaculair zijn. Op naar die dag!
25 juli 2018 22:36
Hoe kunnen mensen nu kritiek op Gesink hebben in deze ronde? Ik denk dat elke ploeg op zn knieën zou gaan om Gesink in te lijven in de rol waar hij nu in rijdt. Dat hij een ontsnapping niet winnend afrond, a la. We hebben een ontsnapping van 32 man en 44 man gehad en er wint er elke keer maar 1.

Hij is positief, werkt zich de schompes voor iedereen die het nodig heeft binnen LJ. Is zelf kritisch. Een genot om naar te kijken
25 juli 2018 22:51
Gesink heeft geen pech dat er allemaal goede renners in de ontsnappingen zitten. Dat is elk jaar zo in de tour. Om een etappe te winnen moet je je kunnen sparen en top zijn. Beide is bij gesink niet het geval.
Gesink is vaak in beeld dus zou inderdaad een goede renner voor wanty zijn of fortuneo.
25 juli 2018 22:53
@coen mollema reed enkele jaren geleden na 2,5 week op de 2de plaats
25 juli 2018 22:56
Het zal wel zijn. Het goedkope geel zwart vol in beeld. Wat zal Tolhoekje een aantal kippevelmomenten gehad hebben in zijn debuut-Tour. Gewoon vaak een tijd mee in de elite-groep van de 20 beste klimmers ter wereld.

Gesink: Genoten deze Tour. Tegen een Pauwels of Atapuma zie ik Gesink het nog halen. Puur op afzien. Jammer voor hem had hij in de Giro Niebe mee, hier o.a. Majka en Alaphilippe. Mensen die Gesink nu bekritiseren zijn mis. En mensen met onrealistische hoop voor Gesink zijn niet minder irritant.
26 juli 2018 00:21
Gesink zeker een toevoeging deze tour. Denk dat Roglic, die bijvoorbeeld wel eens in de verkeerde groep zat, erg blij was dat Robert hem altijd weer terug kon brengen.
26 juli 2018 06:54
@mwielerfan precies mollema haalt wel zijn niveau de laatste jaren
26 juli 2018 07:05
@karper Gesink zat toch echt bij Kruijswijk tot Kruijswijk zelf besloot aan te vallen en heeft voor zover ik weet ook veel kopwerk gedaan in die groep.
26 juli 2018 08:20
@jothamvw als Gesink tactisch wat slimmer zou rijden en de aanval van Kruijswijk zou hebben ingeleid i.p.v. opzichtig in een grote groep teveel kopwerk te doen, zou dat misschien meer succesvol hebben kunnen zijn. Echt nodeloze energie verspillen in ontsnappingen waarvan je kunt weten dat je toch niet zult winnen ten koste van het feit dat je 2 troeven hoog in het klassement hebt staan, die je veel beter van dienst kan zijn, gaat erbij mij niet in. Gisteren moest hij er veel te vroeg af, omdat hij een dag ervoor een jasje teveel had uitgedaan. Hij was dus niet bruikbaar als een vooruit geschoven pion en niet als "meesterknecht". Dit zie je bij geen enkele topploeg gebeuren.
26 juli 2018 09:09
Eens met Skylimit. Gesink heeft zijn krachten in de verkeerde etappes gebruikt. Vanaf het begin werd hij geafficheerd als rittenkaper en iemand die een of zelfs meer ritten zou kunnen winnen. Ik schreef toen al dat dat veel te hoge verwachtingen waren voor een renner, die zijn top echt heeft gehad. Inmiddels zijn tientallen coureurs in het peloton sterker dan Gesink, dus had zijn ploegleiding hem daar gaandeweg de Tour op moeten wijzen. Zuinig zijn met je krachten, in de etappes waarin te verwachten was dat je je status als "meesterknecht" had kunnen waarmaken, van voren zitten en je twee top-collega's tot steun zijn. Dat zou de opdracht voor Gesink moeten zijn, in plaats van als een dolle proberen , bijna tegen beter weten in, aan de kop te sleuren en doelloos proberen aan te klampen. Op de momenten dat Gesink , vooral gisteren, het hardste nodig was, gaf hij niet thuis. Dat mag de ploegleiding zichzelf verwijten, Gesink beseft op deze manier wel dat hij eigenlijk geen potten meer kan breken. Het is natuurlijk leuk om in de eerste week hard te werken (?) voor je ploegmakkers, maar dat was niet de opdracht waarmee hij aanvankelijk op pad werd gestuurd. "Rittenkaper" en "meesterknecht" in de bergen kreeg hij als titulatuur mee van zijn ploegleiding. Blijkbaar durft niemand binnen de ploeg hem met wat meer bescheidenheid van start te laten gaan. Gesink is immers niet meer in staat "ritten te kapen" en zijn status als meesterknecht vulde hij zeer beperkt in. Dat zijn de concrete feiten en hopelijk heeft de eigenzinnige TLJ-ploegleiding nu eindelijk de ogen open voor een volgend seizoen.
26 juli 2018 09:18
Goh wat ben ik dan blij dat de TLJ ploegleiding eigenzinnig is, ze staan toch mooi 4e en 6e in het algemeen klassement. Oh wacht dat ligt natuurlijk helemaal niet aan hun...........

Om te reageren moet je ingelogd zijn.