Streep door Giro: Robert Gesink breekt sleutelbeen en bekken
foto: Cor Vos
zondag 28 april 2019 om 17:25

Streep door Giro: Robert Gesink breekt sleutelbeen en bekken

Update Er kan een streep door de Giro van Robert Gesink. Hij heeft bij zijn valpartij in Luik-Bastenaken-Luik zijn sleutelbeen en bekken gebroken. Hoe lang hij moet herstellen, is nog niet bekend. Wel zal de 32-jarige Nederlander voorlopig langs de kant staan.

Dat is heel slecht nieuws”, zegt ploegleider Addy Engels tegen de NOS. “Ik heb niet gezien wat er gebeurde. Het lag uit elkaar en we hadden de 22ste auto. Roberts naam werd genoemd bij de val en hij stond in de bocht, maar kon niet steunen op zijn rechterbeen. De ambulance stopte, maar hij kon niet zonder ondersteuning daarin. In het ziekenhuis hebben ze nieuws het bevestigd. Als het goed is gaat hij nu naar het ziekenhuis in Maastricht.”

“Hij had heel veel pijn en ik weet dat hij geen kleinzerige jongen is. Het is niet de eerste keer helaas”, aldus Engels, die daardoor ook een belangrijke ploegmaat voor Giro-kopman Primoz Roglic weg ziet vallen. “Dat is wel helaas zo. Het is een heel belangrijke ondersteunende man voor in de bergen. Dat is niet alleen maar op de fiets, want ook in de groep heeft hij heel veel ervaring. Het is een belangrijk iemand die wegvalt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.