Robert Gesink stapt uit Ronde van Polen
Foto: Sirotti (archief)
dinsdag 4 augustus 2015 om 13:48

Robert Gesink stapt uit Ronde van Polen

Robert Gesink gaat vandaag niet meer van start in de Ronde van Polen. De Nederlander wil rust nemen na een zware Tour de France. Hij gaat zich nu richten op de GP Cycliste de Quebec en de GP Cycliste de Montréal.

“Na mijn zwaarbevochten zesde plaats in de Tour de France is mijn batterij leeg”, laat de renner uit Varsseveld weten in een persbericht van zijn ploeg. “Daarom pak ik nu even mijn rust, zodat ik me optimaal kan voorbereiden op de eendaagse wedstrijden in Canada.”

In Canada was Gesink in het verleden erg succesvol. In Montréal was hij in 2010 de beste. In Quebec stond hij al drie keer op het podium: winst in 2013, tweede in 2011 en derde in 2010.

De renner van LottoNL-Jumbo was gisteren niet betrokken bij de zware valpartij in de slotfase van de tweede etappe in de Ronde van Polen.

RIDE Magazine
128 Reacties
Sorteer op:
4 augustus 2015 14:17
Mwah dit heeft niet zoveel met beleid te maken. Allemaal overdreven reacties weer. Gesink zal met een hoop moraal uit de Tour gekomen zijn, wat criteriums gereden en merkt nu toch dat het allemaal zwaarder is geweest dan hij gedacht heeft. We moeten niet vergeten dat Gesink niet alleen een Tour op hoog niveau gereden heeft, waarin eindelijk een juk van hem zal afgevallen zijn, maar ook nog eens een hele lastige periode daarvoor. Zo gek is het allemaal niet.
4 augustus 2015 14:20
Gebrek aan motivatie lijkt mij. Na zo'n Tour geen zin meer om nog ergens in Polen een klassement rijden. Hij voelt zich er te groot voor om in Polen mee te doen misschien. Gesink zal in ieder geval nooit mijn favoriete coureur worden. Mede om deze redenen. Maar wat hij in de Tour heeft gepresteerd blijft knap.
4 augustus 2015 14:20
Quote:
Hij zal dus wel zijn trainingskilometertjes blijven maken.

Waarschijnlijk wel. Hij zal na een pittige wedstrijdperiode nu eerst zijn lichaam wat rust geven en dan de trainingen opbouwen richting Canada.

Quote:
Dit had hij ook in Polen kunnen doen, doet hij toch ook gelijk meer wedstrijd hardheid op.

Nee, volgens mij begrijp je het toch niet helemaal.
4 augustus 2015 14:22
Dit is gewoon volledig begrijpelijk. Rust is ook belangrijk, zeker na een zware Tour.
4 augustus 2015 14:22
@kirsipuu die was te makkelijk om in te koppen;) TLJ heeft helaas ook niet de keuze uit een rennersbestand zoals bijv. SKY. Dit zal nu ook weer blijken uit de ploeg die ze naar de Vuelta gaan afvaardigen. Maar serieus ik mag toch aannemen dat het programma na de tour duidelijk met Gesink is door gesproken en dat ze daar samen voor hebben gekozen, dan vind ik dit afstappen wel weer zeer zwak.
4 augustus 2015 14:23
Quote:
Gebrek aan motivatie lijkt mij. Na zo’n Tour geen zin meer om nog ergens in Polen een klassement rijden. Hij voelt zich er te groot voor om in Polen mee te doen misschien. Gesink zal in ieder geval nooit mijn favoriete coureur worden. Mede om deze redenen.


Prachtig stuk! Zelf dingen verzinnen, insinuaties maken, het woord misschien gebruiken, om vervolgens te rechtvaardigen dat om die zelfverzonnen "redenen" Gesink je favoriete coureur niet is. Ik heb genoten!
4 augustus 2015 14:23
Als hij vanwege vermoeidheid een koers verlaat, is dat iig een stuk prettiger dan de redenen waarom hij de afgelopen jaren verplicht rust moest pakken. Schrok ff toen ik de kop van het artikel las.
Helaas dan geen top-10 hier. Had ik vooraf nog wel een beetje op gehoopt.
4 augustus 2015 14:25
@fietskoen als k Gesink nou ergens nooit op heb kunnen betrappen is het wel gebrek aan motivatie... Als je na alle tegenslagen elke keer terugkomt heb je een enorm karakter in je en liefde voor de sport.
4 augustus 2015 14:25
@linusgerdemann
Maar de kijkers en bijv met name kruijswijk wisten al wel dat hij moe was hoor.
4 augustus 2015 14:26
@fietskoen1: En daarom ben jij niet mijn favoriete reaguurder. Gewoon wat stemmingmakerij en niet onderbouwde aannames. Ga je schamen.

Gesink had hier beter niet kunnen starten als hij zo moe was. Vele andere klassementsrijders hebben nu al een rust periode of hebben al aangegeven dit jaar niet veel meer te rijden.
4 augustus 2015 14:26
Welke andere renner hadden ze dan moeten sturen ipv gesink? Een vermoeide Kruijswijk? Ten Dam en Kelderman die beiden niet al te best uit de Tour zijn gekomen? Ik zie niet zoveel potentiële kandidaten. Volgens mij reed hij die criteriums juist om niet in de herstelstand te schieten (actief herstel). Voor de start van de Ronde van Polen gaf hij ook al aan dat 't afwachten was 'wat er nog in de benen zit'. Blijkbaar niet zoveel meer en dus een verstandige beslissing om af te stappen.
4 augustus 2015 14:26
@robotour, rust pakken en wedstrijdhardheid op doen? Praat niet zoveel onzin man.
4 augustus 2015 14:28
Wat een overtrokken reacties van sommigen. We weten niet hoe het gegaan is. Misschien heeft Gesink al van tevoren aangegeven dat hij twijfelde over deelname vanwege vermoeidheid en heeft de ploeg leiding tegen hem gezegd: 'probeer het gewoon, valt het mee dan rij je top 5 en pak je de broodnodige WT punten, zo niet dan stap je af en dan is er ook geen man overboord want het is niet zo dat we in jou plaats iemand thuis houden die wél die punten zou pakken'.
4 augustus 2015 14:29
Quote:
Maar serieus ik mag toch aannemen dat het programma na de tour duidelijk met Gesink is door gesproken en dat ze daar samen voor hebben gekozen.

Klopt helemaal. Wat mij betreft was het een verkeerde keuze, maar de ploeg en Gesink hadden de hoop dat er misschien toch nog iets moois in het vat zat. Dat het ook op niet uit zou kunnen draaien was echter vanaf de start al duidelijk voor alle betrokkenen. #AllorNothing
4 augustus 2015 14:33
@scotty ik heb het niet over rust pakken, dat is iets van Gesink zelf. Ik maak alleen een connectie naar trainingskilometers maken in wedstrijdverband. Hij heeft door oorzaken al een achterstand volgens vele hier qua intensiteit en trainingsarbeid. De etappes zijn 3-5 uur lang in Polen, dus zo zwaar lijkt mij dat niet. Benieuwd of hij deze week nog ergens op een of ander criterium verschijnt dan...;)
4 augustus 2015 14:34
@Kirsipuu, misschien ook niet.

Wat mij betreft ook een verkeerde keuze. Je moet een vermoeide renner niet helemaal naar Polen laten reizen, daar twee etappes laten rijden en er volgens achter komen dat het echt niet gaat. Laten we eerlijk zijn, hij heeft bij elkaar net 6 uur op de fiets gezeten in twee vlakke etappes, dus daar zal het niet aan gelegen hebben. Hij was gewoon al erg moe. Tel daar een (na-tour) motivatiedipje bovenop en iedere ploegleider ziet wel in dat het geen nut heeft hem te laten starten.
Dit gaat alleen maar ten koste van het herstel en imago.
4 augustus 2015 14:35
Dit is niet des Gesinks. Maar wel fijn voor de Gesink-haters die nu weer uit hun hol kunnen komen.
Achteraf beter kunnen kiezen voor San Sebastián. En dan nog een paar criteriums.
Blijkt maar weer dat LJ een te smalle basis heeft: welke klassementsrenner ipv Gesink hadden ze wel op kunnen stellen?
4 augustus 2015 14:36
De vraag is eerder wie heeft besloten om hem de Ronde van Polen te laten rijden. In de laatste etappes van de Tour was het toch duidelijk dat hij minder werd. Nu gewoon even lekker rusten, trainingskilometers maken en straks knallen in Canada.

Waarschijnlijk de keuze van het geweldige management van de ploeg.
4 augustus 2015 14:38
@Lyndalid

Als Gesink graag had gescoord in Polen was hij doorgereden. Maar hij wil niet tussen ballonen rijden, of niet koersen waar bergpunten worden verdeeld op bruggen. Naar van je dat je weer de boventoon wil voeren met deze opmerking. Ik mag veronderstellen dat Gesink geen zin heeft om in Polen te rijden. Hoeveel krediet heeft hij nog bij jou? Hoeveel van dit soort problemen heeft hij al gehad? Kun je niet allemaal gooien op 'pech' en 'te moe'.

@Linus

Als je terugkomt van tegenslagen dan is dat wat anders wanneer je terugkomt van de Tour en je moet gaan rijden in Polen.

@Numberseventeen

Neeeee joh, die stemmingmakerij van jou dan.....dat gaat niet eens over het onderwerp...dat noem ik nou stemmingmakerij.
4 augustus 2015 14:44
Quote:
Als Gesink graag had gescoord in Polen was hij doorgereden. Maar hij wil niet tussen ballonen rijden, of niet koersen waar bergpunten worden verdeeld op bruggen. Ik mag veronderstellen dat Gesink geen zin heeft om in Polen te rijden.

Mochten we aannemen dat dit waar is, wat deed hij dan aan dat start van deze wedstrijd volgens jou? Hij had in dat geval toch ook twee dagen eerder een smoesje kunnen bedenken? Hoe verklaar dit?
4 augustus 2015 14:46
Ik hoop dat Gesink niet de Jurgen van den Broek kant opgaat.
4 augustus 2015 14:46
De Gesink haters zijn weer terug. Tijdens de tour hoorde je ze niet. Zielig...
4 augustus 2015 14:49
'Als je een beetje sportman bent en eerzucht in je donder hebt, wil je elke wedstrijd rijden en uitrijden waaraan je deelneemt en indien mogelijk ook nog resultaat behalen'

Oh, ok, ik ben meer van het type 'als je geen meter vooruit komt kom je geen meter vooruit' Je kan er hele boeken vol wijsheden tegenaan smijten maar als je leeg bent kan je je het simpelweg niet.
4 augustus 2015 14:51
@fietskoen je leest weer knap tussen mijn regels door. Dat terugkomen van de tegenslagen heeft een groot deel van de Tourvoorbereiding wel meegespeeld. Onzekerheid etc, de constante negatieve stroom van berichten over 'zogenaamde kenners'. Als je dan met de Tour eindelijk weer jezelf kunt laten zien dan dan kan er daarna heel makkelijk een terugslagje komen.
4 augustus 2015 14:52
zullen we Kruiswijk nog gaan zien dit seizoen?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.