Robert Gesink stapt uit Ronde van Polen
Foto: Sirotti (archief)
dinsdag 4 augustus 2015 om 13:48

Robert Gesink stapt uit Ronde van Polen

Robert Gesink gaat vandaag niet meer van start in de Ronde van Polen. De Nederlander wil rust nemen na een zware Tour de France. Hij gaat zich nu richten op de GP Cycliste de Quebec en de GP Cycliste de Montréal.

“Na mijn zwaarbevochten zesde plaats in de Tour de France is mijn batterij leeg”, laat de renner uit Varsseveld weten in een persbericht van zijn ploeg. “Daarom pak ik nu even mijn rust, zodat ik me optimaal kan voorbereiden op de eendaagse wedstrijden in Canada.”

In Canada was Gesink in het verleden erg succesvol. In Montréal was hij in 2010 de beste. In Quebec stond hij al drie keer op het podium: winst in 2013, tweede in 2011 en derde in 2010.

De renner van LottoNL-Jumbo was gisteren niet betrokken bij de zware valpartij in de slotfase van de tweede etappe in de Ronde van Polen.

RIDE Magazine
128 Reacties
Sorteer op:
4 augustus 2015 14:52
Ach, rijdt hij in Polen de stenen uit de straat dan is het weer hallelujah. Om hem er te laten starten was niet zo gek, kijk eens hoe Majka daar vorig jaar nog uithaalde.
4 augustus 2015 14:54
Dus iedereen die commentaar heeft op de beslissing van de ploegleiding/Gesink is opeens een Gesink hater of basher?

Doe eens allemaal niet zo kinderachtig en waardeer elkaars mening.

Het is gewoon lastig om te weten hoe het met je vorm is als je een week criteriums rijdt en dus niet in competitie. Hij had waarschijnlijk gedacht dat hij zou herstellen van de rondjes om de kerk maar net als bij Mollema is de Tour er zwaarder in gehakt dan gedacht.

Gesink moet gewoon lekker de twee Canadese koersen nog rijden en dan zijn seizoen beëindigen. Hopen dat hij geen tegenslag gaat krijgen in de winter en dan kan hij volgend seizoen een volledig seizoen draaien.
4 augustus 2015 14:54
@nickdt
Its all about the money, maar wat betekent dit voor de moraal van het team. Tankink zal wel denken, ik had ook nog wel een paar rondjes rond de kerk willen rijden. Alleen al om de derde bal te laten behandelen.;)
4 augustus 2015 14:56
Scotty, helemaal mee eens. Onbegrijpelijk amateuristisch van de begeleiding/ ploegleiding.
4 augustus 2015 14:56
@vlek
Hij ging hier heen om een klassement te rijden en om dus relatief 'makkelijke' world-tour punten te verkrijgen. Weet natuurlijk ook niet, de precieze reden, maar 'moe' is te makkelijk. Veel tourgangers rijden in San Sebastian een week na de Tour, maar Gesink is te moe. Als ik dan een veronderstelling doe, dan ben ik de boeman. Hoe heilig is Gesink, mag je helemaal niks over hem zeggen? Zou het niet gek vinden na wat hij over zich heen heeft gekregen in de Tour, Polen teveel voor hem is en geen zin meer heeft om daar te rijden. Met die brug en de ballonen was het wat cynisch bedoelt, maar daar komt het wel op neer.
4 augustus 2015 14:56
Wat een gezeur over Gesink weer. Geweldige tour gereden en genoten van hem. En hem zwak noemen en een watje omdat hij afstapt en dat de toppers nooit hebben zien doen. Het getuigd juist van de goede mentaliteit dat hij hier wilde presteren na z'n tour maar als je hoofd het wilt maar je lichaam niet dan kan je beter afstappen voordat je meer kapot maakt en je hele najaar weg kan strepen
4 augustus 2015 14:57
@teamnl
Een paar minuten geleden lag het nog aan het management? Ik wil je mening best respecteren, maar het is wat onduidelijk wat die mening is...
4 augustus 2015 14:57
@Magikdatzeggen : Tijdens de tour hoorde je wel de Gesink haters. Maar alleen de eerste week. Toen Gesink ineens de top 10 binnen sprong waren ze stil. Watjes zijn het, allemaal.
4 augustus 2015 14:58
Quote:
Dus iedereen die commentaar heeft op de beslissing van de ploegleiding/Gesink is opeens een Gesink hater of basher?

Denk je dan dat de grens zo strak wordt getrokken door de mensen die dat soort termen gebruiken? Nergens voor nodig toch om bovenstaande te concluderen? Ik heb zelf in ieder geval het idee dat ik wel weet wie ze bedoelen en dat zijn niet alle mensen die commentaar hebben op de beslissingen die genomen zijn. Ik voelde me zelf in ieder geval niet aangesproken.
4 augustus 2015 15:00
Hoe je het ook wendt of keert, wat de redenen ook zijn, wie ook de schuldige is, het is altijd hetzelfde liedje. Gesink zit drie kwart van het seizoen in het "vervelende dingen, persoonlijke sferen, tegenslagen en ongeluk"-hoekje en kruipt zo nu en dan uit zn schulp voor een hele mooie prestatie. Net als je denkt dat het dan eindelijk weer "goed komt" blijkt de cirkel weer viscieus te zijn. Dat valt toch moeilijk te ontkennen. Je kan absoluut van hem genieten, maar als sportman niet (een seizoen) op hem bouwen, helaas. Er is altijd wel weer iets (terecht of onterecht, daar ga ik me hier niet aan wagen).
4 augustus 2015 15:05
@Linus
Het mentale aspect is anders voor de Tour dan daarna. Als de Tour is afgelopen en je goed hebt gepresteerd, kun je jezelf niet meer opladen voor Polen. Terwijl Gesink zich wel kon opladen voor de Tour. Gebrek aan motivatie om in Polen er nog een keer voor te gaan, zou ik geen gek idee vinden.
4 augustus 2015 15:05
Ik kan goed begrijpen dat hij moe is, dan moet het management hem er niet heen sturen. Wat ik wél vreemd vind is dat de rest van de top 10 zowat allemaal San Sebastian rijdt en dus sneller herstelt?
4 augustus 2015 15:06
De mensen die hier zeggen dat hij dan maar geen criteriums moet rijden snappen er niet bijster veel van.

Ten eerste: Na 3 weken zware inspanning niks doen en op de bank liggen is funest (bewezen)

Ten tweede: Wat is een betere promotie voor de sport? Een overwinning in de Ronde van Polen( Ja WT maar WHO CARES behalve de insiders) of een gezellige avond met de Nederlandse toppers (Niet Gordon maar Robert Gesink) bij een criterium?Nou ik weet het wel.
4 augustus 2015 15:06
Bericht over Mollema, deze zelfde ochtend:
Quote:
“Ik heb rust nodig, de Tour heeft me gesloopt”

Nergens iets van kritiek.

Bericht over Gesink, slechts een paar uur later:
Quote:
“Na mijn zwaarbevochten zesde plaats in de Tour de France is mijn batterij leeg”

Er komen weer een stel trollen uit hun grot gekropen om hun zegje te doen onder het mom van "respecteer mijn mening". Hou op met me, en wees of consequent, of houd gewoon je mond.
4 augustus 2015 15:08
@fietskoen1 -: "zou ik geen gek idee vinden". Dat is al een hele andere toon dan hoe je begon. Het zou kunnen ja. Een renner niet mogen omdat je denkt dat hij misschien minder motivatie heeft dan bij andere wedstrijden? Dat is een heel ander verhaal.
Dat is net zo iets als dat ik zeg dat ik Terpstra een minder leuke renner vind omdat ik denk dat hij thuis wel eens zijn vrouw zou kunnen slaan.
Dat is een beetje onzin vind je niet?
4 augustus 2015 15:10
@LL

Eens. Maar met dit verschil dat Mollema dan ook gewoon kiest om in alle eerlijkheid niet te starten. Heb ik persoonlijk(!) meer respect voor. Of je bent eerlijk en doet iets niet, of je begint ergens aan en maakt het af. Wat het dan ook betreft.

Wat gesink betreft denk ik dat je veilig kan stellen dat hij meer topsporter is dan ee meeste mensen, maar tegelijk ook meer "mens" dan de meeste topsporters (lees: toppers). Iedereen kan daar het zijne van vinden.
4 augustus 2015 15:10
Quote:
tendam - 4 augustus 2015 om 14:52
Ach, rijdt hij in Polen de stenen uit de straat dan is het weer hallelujah. Om hem er te laten starten was niet zo gek, kijk eens hoe Majka daar vorig jaar nog uithaalde.

Als Gesink alle McDonald's opkoopt en iedereen gratis Big Macs geeft is het pas hallelujah. (lees: deze opmerking slaat ook helemaal nergens op).

Majka ging niet voor een klassement in de TdF. Bovendien had Majka een belachelijk sterk jaar met de Giro en de TdF in de benen.
4 augustus 2015 15:10
@pippodeclown: Vraag het is aan een willekeurige wielerfan in Polen wat hij liever ziet.
4 augustus 2015 15:11
Robert Gesink kampioen in het afstappen
4 augustus 2015 15:12
Quote:
@vlek
Hij ging hier heen om een klassement te rijden en om dus relatief 'makkelijke' world-tour punten te verkrijgen.

Oké, hij wilde volgens jou nu dus toch hier rijden? Maar hebben we aanleiding om iets te vinden dat bovenstaande motivatie in twee dagen heeft aangetast? Je aanname is namelijk dat het een gebrek aan motivatie is dat hij nu stopt. Dat kan natuurlijk, maar nu moeten we ook aannemen dat hij voor de start wel gemotiveerd was om hier WT-punten te scoren. Blijven we dus nog met wat vragen zitten.

Quote:
Weet natuurlijk ook niet, de precieze reden, maar 'moe' is te makkelijk.

Dat hij er achter is gekomen (zelfs in twee vlakke ritten) dat hij eigenlijk te vermoeid is om hier te scoren is inderdaad een makkelijke verklaring voor het afstappen. Het klinkt best logisch. Maar je wil dus liever verder zoeken naar andere redenen? Daar moet ruimte voor zijn natuurlijk.

Quote:
Veel tourgangers rijden in San Sebastian een week na de Tour, maar Gesink is te moe.

Gesink reed daar niet omdat hij in Polen ging rijden. Achteraf had hij denk liever dat dagje San Sebastian gedaan, dan deze vruchteloze tocht naar Polen. Ik denk niet dat het terecht is om Gesink af te rekenen op het niet starten in San Sebastian. Daarnaast zijn er ook veel tourgangers die in geen van beide koersen starten en direct rust hebben gepakt na de Tour.

Quote:
Als ik dan een veronderstelling doe, dan ben ik de boeman.

Wat mij betreft ben je geen boeman. Als je een veronderstelling doet, dan moet je echter wel rekening houden met een weging van die veronderstelling. Of je moet liever niet serieus genomen worden uiteraard, maar anders hoort een beetje kritiek er natuurlijk gewoon bij.

Quote:
Hoe heilig is Gesink, mag je helemaal niks over hem zeggen?

Het hebben van een discussie is volgens mij het tegendeel van het verbieden van uitspraken over deze of gene.

Quote:
Zou het niet gek vinden na wat hij over zich heen heeft gekregen in de Tour, Polen teveel voor hem is en geen zin meer heeft om daar te rijden.

Ja, maar dan zijn we dus weer terug bij de oorspronkelijke vragen; waarom zou hij dan niet een paar dagen eerder zijn afgehaakt? Waarom de moeite doen om het wel twee dagen te proberen en dan afstappen?
4 augustus 2015 15:14
@numberseventeen

In mijn eerste post gebruikte ik ook 'misschien' en 'lijkt mij'. Heb nooit gezegd dat mijn bewering de juiste is, maar het zou goed kunnen mocht het zo zijn.
4 augustus 2015 15:16
@tendam
Als een renner na zoveel blessures en privé problemen weer een succesvolle rentree maakt is het verstandig om hem niet gelijk op te branden. Het lijkt erop dat ze in eerste instantie die keuze wel gemaakt hebben door hem te laten starten in Polen. Het is niet dat hij sterker werd in de laatste dagen van de Tour.

Ik snap bijvoorbeeld ook niet waarom ze Laurens ten Dam de tour uit hebben laten rijden en daarnaast ook nog eens laten starten in Tour de l'Ain om vervolgens de Vuelta te laten rijden. En tussendoor zal hij vast nog wel een aantal criteriums hebben gereden?
4 augustus 2015 15:17
Misschien is het wel beter als hij het seizoen helemaal voor gezien houdt, zodat zijn basis volgend jaar eindelijk echt goed is om relatief lang uit te blinken.
4 augustus 2015 15:20
Hier zijn duidelijk foute keuzes gemaakt. Door wie, dat zullen we nooit weten.

Allereerst had Gesink vorig jaar september natuurlijk nooit uit de Vuelta moeten stappen. Daarmee ging hij met een te smalle basis de winter in. Dat zag je meteen, hij was niet goed genoeg voor de Ruta, sterker nog, hij kon niet eens de Volta uitrijden. Ja, dan loop je achter de feiten aan. Dat mag de ploegleiding zichzelf kwalijk nemen.

Daarna weer veel te laat opnieuw begonnen, niet in het Baskenland maar in Romandië. Okee, okee, nog ff de Waalse Pijl meegepikt. En wie bedenkt dan in 's hemelsnaam het plan om zo'n beetje achter elkaar Romandië, Californië, hoogtestage, Zwitserland en Tour te doen en dan ook nog goed te willen zijn in de criteriums en in Polen? Achterlijk. Om over de Ronde van Wallonië en de Tour of Utah nog maar te zwijgen.

Het is hoog tijd voor Michel Cornelisse. Duidelijk.
4 augustus 2015 15:20
misschien ben ik hele negatief mar wat is gister al zei lotto/jumbo wordt nooit mijn ploeg.zat er toch al dik in dit.ploegleiding weer gefaald

Om te reageren moet je ingelogd zijn.