Robert Gesink stapt uit Ronde van Polen
Foto: Sirotti (archief)
dinsdag 4 augustus 2015 om 13:48

Robert Gesink stapt uit Ronde van Polen

Robert Gesink gaat vandaag niet meer van start in de Ronde van Polen. De Nederlander wil rust nemen na een zware Tour de France. Hij gaat zich nu richten op de GP Cycliste de Quebec en de GP Cycliste de Montréal.

“Na mijn zwaarbevochten zesde plaats in de Tour de France is mijn batterij leeg”, laat de renner uit Varsseveld weten in een persbericht van zijn ploeg. “Daarom pak ik nu even mijn rust, zodat ik me optimaal kan voorbereiden op de eendaagse wedstrijden in Canada.”

In Canada was Gesink in het verleden erg succesvol. In Montréal was hij in 2010 de beste. In Quebec stond hij al drie keer op het podium: winst in 2013, tweede in 2011 en derde in 2010.

De renner van LottoNL-Jumbo was gisteren niet betrokken bij de zware valpartij in de slotfase van de tweede etappe in de Ronde van Polen.

RIDE Magazine
128 Reacties
Sorteer op:
4 augustus 2015 15:20
@Lennimator

Of samen met A Schleck op een hele lange visvakantie gaat ;)
4 augustus 2015 15:22
Waar komt dat hatelijke richting Gesink toch vandaan bij die trollers?
4 augustus 2015 15:22
@nasibal

goed plan, maar niet in Amerika!
4 augustus 2015 15:22
@Fietskoen: "Gebrek aan motivatie lijkt mij. Na zo'n Tour geen zin meer om nog ergens in Polen een klassement rijden. Hij voelt zich er te groot voor om in Polen mee te doen misschien. Gesink zal in ieder geval nooit mijn favoriete coureur worden. Mede om deze redenen. Maar wat hij in de Tour heeft gepresteerd blijft knap. "
Het dik gedrukte gedeelte dus. Je hebt twee aannames en baseert daar vervolgens je eigen mening op. Je eigen mening baseren op je eigen aanname is niet het slimste wat je kan doen, helemaal niet op een openbaar forum waar men nogal van discussiëren houdt. Kijk, van mij en een hoop andere wielerflits leden mag je vinden wat je wilt. Maar als je het wilt onderbouwen moet je dat wel op een juiste manier doen. Nu zet je jezelf een beetje voor paal. Ook jezelf voor paal zetten mag natuurlijk, het is een vrij land, maar je kan het beter niet doen.
4 augustus 2015 15:23
Ik zou zeggen: gegokt en verloren. Gesink was de enige van TLJ die hier eventueel een goed klassement zou kunnen rijden. Na twee dagen vermoeid afstappen komt zeker knullig over. Wel goed om deze beslissing nu dan wel te maken want tegen beter weten in je voor een goed resultaat nog leger dan leeg rijden zou ten koste kunnen gaan van (een succesvolle opbouw naar) het Canadese tweeluik.
4 augustus 2015 15:25
@vlek

Dat weet ik niet precies, maar het zou hem wel eens vies tegen kunnen hebben gevallen. Geen reden meer gevonden om door te rijden....het niet meer zien zitten. Aldus, geen motivatie meer. Zou de reden kunnen zijn. Er wel vertrouwen in gehad dat hij goed kon scoren maar het knap lastig hebben gehad. En er dus geen zin meer in hebben om door te rijden, geen motivatie meer. Maar ik ben Gesink niet, dus kan het niet weten. Maar denk dat het wel heeft kunnen zitten in de motivatie om nog door te rijden.
4 augustus 2015 15:25
I love @Tour_de_Pologne , could sleep until 11h !!
— Gianni Meersman (@GianniMeersman) 4 augustus 2015

Gesink is geen lang slaper om zodoende ook extra rust te pakken ? Thuis zal van rusten ook niet veel komen met die krijsende kleine ;)
4 augustus 2015 15:26
Quote:
Dat weet ik niet precies, maar het zou hem wel eens vies tegen kunnen hebben gevallen.

Precies. Nu nog de vraag naar de achterliggende redenen waarom het vies tegen viel en dan ben je er.

Quote:
Er wel vertrouwen in gehad dat hij goed kon scoren maar het knap lastig hebben gehad.

Dit is hem wel zo ongeveer. Een beetje vermoeid uit de Tour gekomen met andere woorden en niet meer in staat om hier te scoren. Daarom dus eindelijk het verstand gebruikt en de focus verplaatst naar de WT-koersen in Canada en Lombardije.
4 augustus 2015 15:31
@numberseventeen

Oké, had nog nooit van het verhaal van jou gehoord. Maar ja, Gesink is inderdaad niet mijn favoriet coureur. Ga voortaan erop letten want sommige reacties waren ook wat overdreven op een vrij onschuldig bericht waar ik eigenlijk maar een gedachte berichtte, wat in mijn ogen zou kunnen kloppen.
4 augustus 2015 15:36
@vlek

Tsja, de meningen van ons zullen wel wat uit elkaar blijven wat betreft Gesink. Belangrijk is wel, respect voor elkaar zijn mening. Is hier nog wel ver te zoeken soms...
4 augustus 2015 15:40
@fietskoen1
Je hebt nu toch onderhand wel door dat het niet gaat om wel of niet respect voor je mening, maar op de manier waarop je die onderbouwt met aannames en vermoedens?
4 augustus 2015 15:43
Quote:
Tsja, de meningen van ons zullen wel wat uit elkaar blijven wat betreft Gesink.

Ik denk dat je hier juist ongeveer hetzelfde stelt als de verklaring vanuit de ploeg zelf. Je plakt er alleen daarna nog een motivatie verhaaltje bovenop, wat alleen maar meer onbeantwoordbare vragen opwierp. Het verschil van mening zie ik daarom vooral op het punt van het neerleggen bij het open blijven van die vragen.
4 augustus 2015 15:43
@fietskoen1 : Prima. Daarnaast zitten hier gewoon een paar wolven die speuren naar redenen om een discussie op gang te krijgen. Zeker als het om Gesink of LottoNL gaat.
4 augustus 2015 15:56
@xistnc
Bij bepaalde keuzes in programma mag je zeker je vraagtekens zetten. Maar ik zie alleen Polen als een misser.

Want de andere kant van het verhaal:
- de gekozen opbouw naar de Tour heeft blijkbaar in die Tour wel heel goed gewerkt
- aan afstappen in de Vuelta 2014 (vier etappes gemist) lagen privé-omstandigheden ten grondslag en als je achteraf hoort wat het is dan was dat naar mijn mening de enige juiste keuze
- Volta ao Algarve: hij zat er in de tweede etappe goed bij en stapte daarna af wegens wederom privé-omstandigheden, dus dat had niets met zijn niveau te maken
- Baskenland: door de knieblessure én griep had hij weinig kunnen trainen. Ik heb toen ook gedacht dat hij misschien beter wel kon starten puur voor de wedstrijdkilometers. Ik vermoed dat de focus toen al zodanig richting een piek in de Tour was verschoven dat eerst voor meer trainingskilometers is gekozen.
4 augustus 2015 16:00
Over afstappen gesproken, ik zie dat Betancur al de eerste etappe is afgestapt. Over gebrek aan motivatie gesproken! Op flashdelcyclismo.co gaan ze helemaal los!
4 augustus 2015 16:09
@xistnc

Tuurlijk wel, maar los daarvan.

Het blijft gewoon het verhaal, dat ik geen Gesink fan ben, maar eens een andere reden zoek dan dat hij 'moe' zou zijn. Volgens mij wordt het motivatie verhaal juist door anderen uitvergroot. Maar ik zie het eigenlijk maar als een mogelijke reden, in plaats van 'moe'. Bij elk Gesink bericht zijn er discussies die helemaal nergens over gaan. Net als deze. Misschien moeten degene die kritiek leveren niet eens aangekeken worden, maar degene met altijd hetzelfde liedje als met de 'Gesink bashers', of haters. Gesink ligt blijkbaar voor mensen heel erg gevoelig. Begrijp er persoonlijk niks van, maar goed. Het begint allemaal zo zinloos te worden. Die Gesink discussies gaan er niet meer uit. Dat ligt blijkbaar zo diep....
4 augustus 2015 16:11
Fout van de leiding en Gesink dan om wel te starten. We praten hier wel over een WT koers.
Zegt weer veel over de ploeg helaas!
4 augustus 2015 16:13
@fietskoen1
Dat is de standaardkramp, op zo'n moment. "Ik mag mijn mening zeker niet hebben want Gesink is heilig".

Jij stelt min of meer "A + B = C en daarom ben ik geen fan van Gesink". Maar dan blijkt A + B helemaal geen C en dan ben je vervolgens verbolgen dat je je eigen mening niet zou mogen hebben.
4 augustus 2015 16:15
Gesink voelt aan zijn eigen lichaam of het gaat of niet, hij kan beter zuinig op zijn lichaam zijn. Vooral na zo'n heftige tour!
Echter het blijft jammer dat ze Kruijswijk in de tour hebben gezet, nu heeft LTJ wel een hele smalle basis voor de Vuelta. Jammer, jammer
4 augustus 2015 16:18
@fietskoen1
Geen zin, geen motivatie, geen focus. Het kan allemaal verschillend worden uitgelegd. Zo zie ik het: er is een wisselwerking tussen lichaam en geest en voor beide geldt dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Elke topsporter heeft afwisseling nodig tussen wedstrijd en training en tussen hogere en lagere intensiteit en focus.
Als je na een intensieve periode door je energie heen bent ('leeg bent') dan hoort daar verlies aan focus en motivatie bij ter bescherming van het lichaam. Dus ook vanuit je hoofd word je afgeremd.
Dit heeft niets te maken met je 'te groot voelen' of een eventueel gebrek aan discipline, mentaliteit of intrinsieke motivatie. Het kan andersom wel zijn dat de Tour niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk voor meer uitputting heeft gezorgd dan naar buiten toe vanuit de relaxte interviews is gebleken. Dus dat hij misschien wel meer mentale energie tijdens de Tour heeft verbruikt dan sommige concurrenten maar wat wel hielp om die zesde plaats te behalen. Dit is echter ook speculeren... maar dan met een positievere kijk op deze sportman.
4 augustus 2015 16:27
@xistnc

Als ik mijn mening van iemand niet mag hebben, maakt mij dat niks uit. Snap het alleen niet waarom het onderwerp Gesink zo gevoelig ligt. En dat ze zo moeten reageren, die mensen neem ik niet serieus. Als je het goed onderbouwd, hulde. Als je alleen maar op mij gaat zaniken om Gesink te verdedigen, daar kan ik niks mee. Dat ik mijn mening niet zou mogen hebben, laat die personen lekker die dat denken....die zinloze discussies om Gesink....waarom zou je eraan meedoen in mijn geval...
4 augustus 2015 16:29
Wat is het toch met Gesink dat iedereen zo extreem op hem reageert? Of hij wordt zonder reden neergezet als een slapjanus, of hij wordt opgehemeld na elk simpel zinnetje in een interview.
4 augustus 2015 16:38
betancur is helemaal niet gestart zelfs.@lnnrt
4 augustus 2015 16:42
@xistnc
Dat er verkeerde keuzes zijn gemaakt is wel duidelijk, maar het komt allemaal door de te smalle basis. Met het wegvallen van Mollema en Boom heeft 't team een te grote aderlating gedaan. Dat vang je helaas niet op met jonge renners. Die doen 't prima, maar kunnen niet in 1 jaar dat niveau halen.
4 augustus 2015 16:44
@kelderfan
En dan te bedenken dat jij nog een half dozijn van dat soort jonkies aan de ploeg had willen toevoegen!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.