Robert Stannard per direct naar Mitchelton-Scott
foto: Sirotti
maandag 8 oktober 2018 om 10:22

Robert Stannard per direct naar Mitchelton-Scott

Robert Stannard (20) maakt per direct de overstap van Mitchelton-BikeExchange naar grote broer Mitchelton-Scott. De winnaar van de Piccolo Giro di Lombardia zal tijdens de Tre Valli Varesine van dinsdag al direct zijn debuut maken bij de Australische WorldTour-formatie. Dit maakt de ploeg bekend middels een persbericht.

De 20-jarige Stannard staat bekend als één van de grootste talenten die in het beloftencircuit rondrijdt. De Australiër is een echte allrounder; hij beschikt over een goede tijdrit, kan lang met de besten mee bergop en beschikt daarnaast ook over een sterk eindschot. Dit jaar reed hij bij de beloften naar een derde plaats in de Giro d’Italia, de derde plaats in de Ronde van Vlaanderen en winst in de Italiaanse eendagswedstrijden Giro del Belvedere, GP Sportivi di Poggiana en recent nog de Piccolo Giro di Lombardia.

Stannard presteert opvallend goed op Italiaanse bodem, al heeft hij daar een uitstekende verklaring voor: hij woont in Italië. Dit belooft wat voor zijn aanstaande debuut. “Ik ken de wegen van de Tre Valli Varesine want ik woon en train in het gebied. Het is erg leuk om zo dicht bij huis te koersen, dus het is de perfecte race voor mij om te starten bij dit team”, aldus Stannard. “Ik heb er heel erg veel zin in. Ik weet niet wat ik precies moet verwachten, maar ik weet zeker dat ik veel zal leren en ik hoop dat ik deel uit kan maken van een succesvol team.”

In februari werd al bekend dat Stannard per 1 januari 2019 de overstap naar Mitchelton-Scott zou maken, maar dit is met bijna drie maanden vervroegd. De Australiër, die zelf voor de Australische nationaliteit koos vanwege de betere opleidingsfaciliteiten, reed in het verleden nog bijna voor het Nederlandse Delta Cycling Rotterdam, maar besloot destijds van zijn contract af te zien.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
8 oktober 2018 10:52
Maar gaat hij ook koersen in de grote Giro di Lombardia?
8 oktober 2018 11:19
Wordt het de nieuwe trend om als WT team dan maar pubers aan te kopen uit angst dat ze over 3 of 4 jaar, als ze echt WT-rijp zijn, al ergens anders rijden?
    8 oktober 2018 13:48
    Hij was al vastgelegd voor 2019
    8 oktober 2018 21:42
    Dat maakt hem niet heel veel ouder...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.