Robert Stannard voor twee jaar naar Alpecin-Fenix
foto: Cor Vos
donderdag 9 september 2021 om 18:32

Robert Stannard voor twee jaar naar Alpecin-Fenix

Alpecin-Fenix heeft de transfer van Robert Stannard met de buitenwereld gedeeld. De 22-jarige Australiër verlaat na drie seizoenen Team BikeExchange en tekent voor twee jaar bij de ploeg van de gebroeders Philip en Christoph Roodhooft.

Stannard – die een Nieuw-Zeelandse moeder en Australische vader heeft, werd eind 2018 prof bij het toenmalige Mitchelton-Scott nadat hij bij de beloften enkele mooie adelbrieven wist te verzamelen. Zo won hij in Italië de hoog aangeschreven Giro del Belvedere en Il Piccolo Lombardia en werd hij ook knap derde in de Giro d’Italia voor beloften.

In zijn eerste profjaren ontpopte Stannard zich tot een sterke puncheur met een goede eindsprint, al is hij nog altijd op zoek naar zijn eerste zege bij de professionals. Stannard werd al wel een keer tweede in de Giro della Toscana, derde in de Giro dell’Appennino en zesde in de Brabantse Pijl. Ook mocht hij al twee keer opdraven in de Vuelta a España: beide keren wist hij de ronde uit te rijden.

Stannard is zeer enthousiast over zijn aanstaande werkgever. “Dit is voor mij een stap in de goede richting en een geweldige kans om verder te leren en mezelf te ontwikkelen. Ik zie het ook als een nieuwe uitdaging. Ik verlaat nu mijn Australische omgeving en ga nu koersen voor een Belgische ploeg. Ik kijk er wel echt naar uit. De ploeg zit duidelijk in de lift en ik wil ontzettend graag deel uitmaken van de verdere toekomst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.