Robin Orins en Febe Jooris vlammen naar goud op BK tijdrijden voor beloften
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 1 mei 2024 om 18:16

Robin Orins en Febe Jooris vlammen naar goud op BK tijdrijden voor beloften

Robin Orins heeft het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor beloften mannen gewonnen. De renner van Lotto Dstny Development reed negen sneller dan Ferre Geeraerts en 28 seconden sneller dan Steffen De Schuyteneer. Bij de beloften vrouwen ging de titel naar Febe Jooris.

Geraardsbergen was de plaats waar het BK tijdrijden voor de jeugdcategorieën werd gehouden. Bij de junioren mannen ging de titel naar Aldo Taillieu, die Jasper Schoofs en Matisse Van Kerckhove klopte. De verschillen waren best groot, in tegenstelling tot de tijdrit bij de junioren vrouwen. Daar won Ilken Seynaeve met slechts elf seconden voorsprong op Ella Heremans. Lotte Olbrechts legde beslag op plek drie.

In de namiddag was het de beurt aan de beloften mannen en vrouwen. Zij moesten negentien kilometer afleggen van en naar Geraardsbergen. Bij de beloften vrouwen was Febe Jooris duidelijk de snelste. Zij klopte Xaydee Van Sinaey en Eefje Brandt met meer dan 25 seconden verschil.

Robin Orins en Ferre Geeraerts zorgden bij de U23-mannen wel voor een spannende strijd. Orins, die voor de opleidingsploeg van Lotto Dstny rijdt, won uiteindelijk. Achter Orins en Geeraerts werd Steffen De Schuyteneer derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.