Roche over opgave: “Een van de grootste teleurstellingen uit mijn carrière”
foto: Cor Vos
vrijdag 30 augustus 2019 om 07:34

Roche over opgave: “Een van de grootste teleurstellingen uit mijn carrière”

Nicolas Roche was woensdag nog de trotse drager van de rode leiderstrui, maar één dag later moest de klimmer opgeven in de Vuelta a España na een zware crash. “Dit is een van de grootste teleurstellingen uit mijn carrière”, zo laat Roche weten in een perscommuniqué. Gelukkig voor de Ier lijkt de schade mee te vallen.

Het gebeurde allemaal op negentig kilometer van Ares del Maestrat, daar waar de renners donderdag finishten. De 35-jarige Roche – de nummer vijf in het algemeen klassement – was een van de slachtoffers van een massale valpartij. De voormalig rodetruidrager probeerde aanvankelijk nog verder te rijden, maar de ronderenner bleek te gehavend om zijn weg te vervolgen.

“Uit de eerste medische onderzoeken is gebleken dat er geen serieuze blessures zijn”, zo legt ploegarts Camiel Aldershof uit. “Nicolas had echter wel tien tot twaalf hechtingen nodig voor zijn linker voorarm. Daarnaast heeft hij last van zijn rechter quadricep, waardoor hij een drukverband moet dragen.”

Geen breuken
“Wat kan ik vertellen, ik heb zo hard gewerkt om weer op topniveau te komen”, aldus een balende Roche. “Ik kon in deze Vuelta laten zien dat ik weer op hoog niveau koers. Het goede nieuws is dat ik niks heb gebroken. Ik kon echter niet verder rijden vanwege de pijn in mijn quadricep”, aldus de onfortuinlijke Ier, die binnenkort nog aan enkele medische onderzoeken zal worden onderworpen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.