Rodrigo Contreras levert contract bij Etixx-Quick Step in
Foto: Sirotti
donderdag 6 oktober 2016 om 10:08

Rodrigo Contreras levert contract bij Etixx-Quick Step in

Rodrigo Contreras zal volgend seizoen niet meer het shirt van Etixx-Quick Step verdedigen. De 22-jarige Colombiaan maakte vorige winter samen met Fernando Gaviria de overstap naar de Belgische WorldTour-formatie, maar heeft ondanks een doorlopende verbintenis besloten om zijn contract in te leveren.

Contreras heeft in goed overleg met manager Lefevere besloten om het contract te ontbinden. Volgens Ciclismo Internacional had Contreras moeite om te aarden in Europa. De talentvolle klimmer keert terug naar zijn vaderland Colombia.

Contreras kende in zijn debuutjaar bij de profs een ongelukkig seizoen. In januari kwam hij tijdens de Tour de San Luis hard ten val en liep hij een knieblessure op. Een jaar eerder eindigde hij in de Argentijnse etappekoers nog knap vijfde. Contreras stond dit jaar onder meer aan de start van de Rondes van het Baskenland en Zwitserland, maar reed beide wedstrijden niet uit.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
6 oktober 2016 10:15
Bizar seizoen ook, reed amper wedstrijden uit dit jaar, echt bijzonder teleurstellend. Geen verrassing dus.
6 oktober 2016 12:16
Tja. Niet iedereen kan gemakkelijk aarden in een totaal ander werelddeel/andere cultuur. Achter het grote Colombiaanse succesverhaal gaat ook veel opoffering en moeilijke tijden schuil.

Gewoon weer lekker naar Colombia gaan en eventueel over een jaar of drie weer proberen de overstap te maken. 25 jaar is nog jong zat. En als dat niet gaat, dan is een carrière als die van Fernando Camargo, Oscar Soliz of Flober Pena ook prachtig: gewoon een topper in eigen land, aanbeden door de fans!
6 oktober 2016 12:45
Ik weet niet hoe goed zijn Engels/Nederlands is, maar ik kan mij voorstellen dat de overstap makkelijker is naar een Spaanstalige ploeg. Misschien iets voor Movistar, Caja Rural of Burgos BH om dat te overwegen ipv een internationale ploeg. Hij kan dan het hele jaar Spaans blijven spreken, bovendien wonen er aardig wat Colombianen in Spanje. Jaartje bijkomen van de teleurstelling in Europa en de motivatie hervinden in Colombia is niet verkeerd natuurlijk.
6 oktober 2016 13:04
Tot dusver is het meer "plomo" dan "plata"..
6 oktober 2016 13:58
Blijkbaar heeft hij last om zijn gewicht op peil te houden. Hij kwam terug in België na revalidatie thuis, maar stond nog dikker dan voorheen. Niet ideaal voor een klimmer ...
6 oktober 2016 15:10
Zo zie je maar dat één halen, één gratis niet altijd kwaliteit oplevert..
6 oktober 2016 15:30
Tja niet alles wat uit Colombia komt is direct een succes op de fiets.
6 oktober 2016 17:11
Heeft alles in zich om de nieuwe Bentacur te worden
6 oktober 2016 18:35
Het leek echt wel een talentje. Jammer voor de beste man dat het niet lukt.
6 oktober 2016 23:01
@scotty
Smakeloze poging tot grappig zijn. Als je begrijpt hoe Escobar deze uitdrukking bezigde, zou je snappen dat je hem dood wenst?!

Jij bent af en doet niet meer mee.

@Tiim
@Ivanovilover
Wat een dom gelul. Het gaat hier om een jong talent die Lefevre graag erbij wilde hebben. Niks gratis. Een jonge jongen die het fiks is tegengevallen in de kille geldploeg van Lefevre, ver weg van zijn land en familie.

Zijn talent is niet weg. Daar doen jullie afgunstige reaguursels niks aan af.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.