Rodriguez wil zegevieren op de Cauberg
woensdag 18 november 2009 om 11:02

Rodriguez wil zegevieren op de Cauberg

Nu hij een contract bij Katusha heeft getekend, hoeft Joaquim Rodríguez weinig rekening meer te houden met de wensen van zijn kopman, zoals dat dit jaar vaak Alejandro Valverde was. De Spaanse berggeit, die in 2009 een rit in de Tirreno-Adriatico en in de Ronde van Burgos won, gaat volgend jaar vol voor de klassiekers.

“De Amstel Gold Race is het belangrijkste moment van het seizoen voor mij”, vertelt hij Biciciclismo, “samen met Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl”. In aanloop naar deze klassiekers zal hij respectievelijk de Challenge de Mallorca, Ronde van Algarve, Tirreno-Adriatico, Ronde van Catalonië en de Ronde van Baskenland rijden.

De 30-jarige Spanjaard wil ook weer proberen de rit naar de Montelupone in Tirreno-Adriatico te winnen, een kunststukje dat hem al twee jaar achtereen lukte. Na zijn geliefde klassiekers bouwt hij via de Rondes van Luxemburg en Zwitserland op naar de Tour de France. “Het zal als een droom zijn om te starten. Ik ga hem rijden zoals de Giro 2008: rustig en altijd op zoek naar een etappezege.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.