Roelandts en Debusschere verlengen contract bij Lotto-Belisol
dinsdag 18 juni 2013 om 16:50

Roelandts en Debusschere verlengen contract bij Lotto-Belisol

Jurgen Roelandts

foto: Sirotti

Jürgen Roelandts en Jens Debusschere hebben voor twee jaar bijgetekend, dat meldt Lotto-Belisol. Jürgen Roelandts rijdt al zijn hele profcarrière bij de ploeg en Jens Debusschere rijdt sinds zijn eerste profjaar (2011) bij het team.

Roelandts (27) miste vorig jaar zijn favoriete wedstrijden na een val in de Tour Down Under, maar dit jaar reed hij naar een derde plaats in de Ronde van Vlaanderen. Ook pakte hij een ritzege in de Tour Méditérranéen. Jens Debusschere won bij de junioren in 2007 de Ronde van Vlaanderen en is dit jaar vooral aan het knechten, maar mag soms voor eigen kans gaan.

Manager Marc Sergeant is tevreden met de contractverlengingen: “Na het verlengde contract van André Greipel – en het nog lopende contract van Jurgen Van den Broeck – leggen we met Jürgen Roelandts opnieuw een sleutelpion voor de toekomst vast. Hij is een exponent van onze visie én een voorbeeld voor onze jonge renners.”

“Ook de nieuwe verbintenis van Jens Debusschere is een logische keuze. Hij moet nog 24 worden en kan de ploeg op verschillende domeinen diensten bewijzen. Hij kan in de toekomst mogelijks een vooraanstaande rol kan spelen in de klassiekers. Ook in de koersen waar hij zelf zijn kans mag gaan, zoals Dwars door Vlaanderen dit jaar, rekenen we op hem. En aan de finish is hij niet traag; zeker bij aankomsten met een kleinere groep liggen er mogelijkheden”, aldus Sergeant.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.