Roelandts niet bezorgd ondanks valse start
foto:Sirotti
woensdag 4 maart 2015 om 09:42

Roelandts niet bezorgd ondanks valse start

Jürgen Roelandts is niet bang dat het missen van het openingsweekend hem de komende tijd nog parten zal spelen. “Ik heb vijf maanden heel goed getraind. Mijn conditie kan toch niet zomaar weg zijn?”, vertelt de Belgische renner aan Het Laatste Nieuws.

Roelandts had zich juist verheugd op de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne, maar een griepaanval gooide roet in het eten. “Ik ben vier dagen letterlijk niet buiten gekomen. Ik zit nog tot komend weekend aan de antibiotica.”

Voordeel voor de 29-jarige renner is dat hij naar eigen zeggen weinig wedstrijden nodig heeft om in vorm te komen. “Op dat vlak is het geen drama. Maar veel slechter kan een timing niet zijn. Ik wilde nu aan mijn piek beginnen.”

Roelandts keert mogelijk volgende week in de Tirreno-Adriatico terug in het peloton. “Normaal gesproken zal ik pas opnieuw top zijn vanaf de E3 Harelbeke tot Parijs-Roubaix. In de Vlaamse klassiekers moet ik er staan.”

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2015 09:50
Nu of nooit voor Roelandts want anderen staan al klaar vrees ik
4 maart 2015 10:05
zoetepap, anderzijds is Lotto ijzersterk begonnen, dus zal de noodzaak tot succes wat minder zijn. Fijne renner, deze Roelandts, hoop op mooie ereplaatsen.
4 maart 2015 10:05
Ik vind dit altijd een beetje de Jurgen van den Broeck van de klassiekers...rijdt soms half vooraan maar heeft nog nooit iets gewonnen. Gun hem wel een mooie zege maar laten we m niet overschatten
4 maart 2015 10:19
Hij laat me ook denken aan Leif Hoste. Vaak dichtbij en sterk maar er is er altijd één beter dan hem en buiten het voorjaar om zie je hem weinig al is dat vaker het geval bij klassiekerenners.
4 maart 2015 10:32
Bedoelde inderdaad dat ze zijn kaart bij Lotto Soudal niet gaan blijven trekken...steeds maar net-niet belgen bij LS. Als er 1 ploeg is waar je je hele carriere rustig kan opbouwen en toewerken naar die ene uitschieter is het Lotto Soudal wel. Al heb ik het respect dat de ploeg al zo lang meedraaid en toch vele successen geboekt heeft met al dan niet buitenlandse kopmannen.
4 maart 2015 10:36
De vergelijking met Hoste,JVDB gaat wel op alleen Roelandts geen enkele dopingsmet natuurlijk...heeft ook zo een kinderlijk schoonmoeders- gezichtje en dat bedoel ik in de positieve zin natuurlijk.
4 maart 2015 10:37
Antibiotica tegen de griep? Welke arts heeft dat voorgeschreven?
4 maart 2015 10:42
@ geraint:
Mertens is dus niet de enige kwakzalver. als ze al niet eens het verschil weten tussen een bacteriele infectie en een griepvirus.
of krijgen wielrenners gewoon standaard een antibioticakuur bij wat voor ziekte dan ook?
4 maart 2015 10:44
@Geraint
In Nederland zijn de doktoren vaak heel voorzichtig met antibiotica voorschrijven, maar in andere landen hebben ze dat toch een stuk minder. Mijn zusje kreeg ook antibiotica bij een gekneusde pols (????).
4 maart 2015 10:50
Aan de antibiotica en 4 dagen niet buiten komen, maar toch denken dat je conditie niet aangetast zou zijn? Lijkt me heel erg sterk Jurgen..
4 maart 2015 10:58
Had ook nog bijna niet gereden voor het openingsweekend, dus vrees ik een beetje voor zijn voorjaar..
4 maart 2015 11:48
@Netraam
Het gaat erom dat een virus niet te bestrijden is met antibiotica, bij griep (wat een virus is) heeft antibiotica dus geen enkele zin. Je zou van een dokter verwachten dat hij dat weet.
4 maart 2015 11:55
@reusjen
Ja, dat weet ik. Maar het wordt in het buitenland als preventiemiddel ipv geneesmiddel ingezet.
4 maart 2015 12:03
de bacterieen lachen zich over een paar jaar kapot als ze resistent zijn omdat er zo kwistig met antibiotica wordt gestrooid.
4 maart 2015 12:35
Hij doet mij bij lange na nog niet denken aan Leif Hoste die meermaals bij de allersterksten heeft behoort en meer misschien aan Breschel die steeds op het verkeerde moment in de lappenmand ligt. Daarnaast vraag ik me af of het wel zo verstandig is om deze jongen per sé kopman te maken voor deze koersen want persoonlijk geloof ik nog meer in 'alleskunner' Gallopin dan Roelants
4 maart 2015 12:50
Gallopin is een betere afwerker en ook al meer bewezen. Goed gezien Roman...die Sergeant toch...de aalmoezenier van het Belgisch talent.
4 maart 2015 14:59
Op basis van alle aandacht die er voor deze renner is, zou je toch zeggen dat dit een van de Koningen van het voorjaar moet zijn. Typisch, want verder dan een derde plaats in de Ronde van Vlaanderen (door te anticiperen op de echt grote kanonnen) en een tweede stek in de E3- prijs Harelbeke is hij nooit op een klassiek podium gekomen.
4 maart 2015 15:05
@Marathoner,

Ik vind dat eerlijk gezegd niet niks. Die resultaten behaalde hij wel tussen de wereldtoppers in topwedstrijden. Als je zo redeneert kunnen we de aandacht voor Boom ook wel weglaten.
4 maart 2015 18:18
Als je zijn kwaliteiten bekijkt: hele goeie sprint, goed heuvelop, goeie tempobeul op en af de kasseien, hij kan wedstijden solo of in de sprint winnen,... Eigenlijk zou hij elke jaar minstens 5 overwinningen moeten hebben. Maar altijd weer die pech op het slechte moment en als hij eindelijk goed is zonder pech moet hij knechten voor iemand anders (Greipel, Gilbert). Zonde...
4 maart 2015 20:57
@Geraint. Eens. Zoveel heeft Boom ook nog niet laten zien in de klassiekers. Wel is er natuurlijk de Touretappe die hij in helse omstandigheden heeft gewonnen. Voor Roelandts staat daar een rit in de Ronde van Luxemburg tegenover.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.