Roelandts: “We kunnen waaiers verwachten in De Moeren”
foto: Marcel Koch
zaterdag 25 maart 2017 om 17:44

Roelandts: “We kunnen waaiers verwachten in De Moeren”

Jürgen Roelandts kijkt uit naar Gent-Wevelgem. De Belg van Lotto Soudal verwacht een zware editie. “Gent-Wevelgem is al lang geen sprintklassieker meer”, stelt hij op de ploegsite. “Ook morgen zal de wind weer vroeg in de wedstrijd een bepalende factor zijn. Ik heb gezien dat er een noordoostenwind staat, dat betekent dat we waaiers kunnen verwachten in De Moeren.”

“Dat is wat Gent-Wevelgem zo een aantrekkelijke koers maakt”, vervolgt Roelandts. “Ook op de Plugstreets zou de wind voor spektakel kunnen zorgen. Als er waaiers getrokken worden op die smalle wegen, kunnen er niet veel renners in één waaier. In andere omstandigheden denk ik dat die Plugstreets de wedstrijd niet zullen beïnvloeden. Ze bollen goed.”

De Kemmelberg gaat eveneens een belangrijk punt zijn. “De tweede passage zal wel veel invloed hebben op de uitslag. Daar zou Peter Sagan weer gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. Voor 99% van het peloton geldt dat we zijn aanval moeten voor zijn. Daar sta ik dus niet alleen in en dat kan bondgenoten opleveren.”

Naast Roelandts rekent Lotto Soudal zondag op Lars Bak, Jens Debusschere, Frederik Frison, Nikolas Maes, Marcel Sieberg, Jelle Wallays en de Nederlander Moreno Hofland.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
25 maart 2017 17:51
Een aankondiging van anticiperen... Go figure...
25 maart 2017 18:08
Sagan zal het proberen revanche te nemen voor de E3 koers, maar als iedereen weer op zijn wiel zit dan kan het zijn dat hij het weer laat lopen. Met Sagan naar de Kemmelberg rijden zal niemand willen. Lotto Soudal rijdt de laatste koersen ook steeds achter de feiten aan. Denk niet dat Roelandts sterk genoeg is om morgen mee te zitten.
25 maart 2017 18:48
Waarom rijdt Benoot hier niet?
25 maart 2017 18:59
Omdat hij in DDV en E3 al meereed. Hij verkiest een extra dagje rust. 2 jaar geleden deed hij dezelfde voorbereiding en toen werd hij 5de in de ronde.
25 maart 2017 19:12
De wind lijkt mij daar toch niet helemaal goed te staan. Wat denken anderen hiervan? In het eerste deel richting de kust wel de wind schuin vanachter..
25 maart 2017 19:23
@Gekkegerrit. Vandaag heb ik de cyclo (220km) gereden met heel veel wind. De wind is daar echt overal... Geen grote "peletons" maar veel groepjes van 5,6,7 man tegengekomen. Zodra het op de kant komt, waaide men er makkelijk af. Volgens mij gaat het morgen ook een spel en een strijd met de wind worden. De plugstreets zijn heel goed te doen. Veel losse steentjes, maar gewoon harde cement wegen.
25 maart 2017 23:18
Dank HJJH - voor de info en voor het lekker maken. :-)
26 maart 2017 00:11
Petje af HJJH. Kon ik dat nog maar !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.