Lampaert grijpt de macht in Ronde van Slowakije, Grosu pakt dagzege

donderdag 19 september 2019 om 18:38
Lampaert grijpt de macht in Ronde van Slowakije, Grosu pakt dagzege

foto: Cor Vos (archief)

De derde etappe van de Ronde van Slowakije is gewonnen door Eduard Michael Grosu. De Roemeen van Delko Marseille Provence was na een lastige finale sneller dan Yves Lampaert en Arnaud Démare. Lampaert neemt wel de leiderstrui over van Stefan Küng.

Na de drukke openingsdag met ritzeges voor Alexander Kristoff en Stefan Küng, ging de Ronde van Slowakije vandaag verder met een etappe door het middengebergte. De rit van Bardejov naar Ruzomberok was maar liefst 226 kilometer lang en voerde de renners door het Hoge Tatra-gebergte in het noorden van Slowakije. En toch behoorde een (massa)sprint tot de mogelijkheden, aangezien de laatste zeventig kilometer vlak waren.

Ondanks enkele vroege schermutselingen begonnen we met een compact peloton aan de eerste beklimming van de dag: de Obručné (2,8 km aan 5,4%). Vlak nadat bergkoning Kenny Molly als eerste wist boven te komen op de Obručné, zagen we een aanval Rémy Rochas, Martin Salmon (die volgend jaar zal koersen voor de profploeg van Team Sunweb) en Idar Andersen. Het peloton liet begaan, waardoor de vroege vlucht bekend was.

Vluchters worden ingerekend, Grosu is de snelste 
Het verschil liep op tot maximaal zeven minuten, maar het peloton – en met name Groupama-FDJ, dat de wedstrijd controleerde voor sprinter Arnaud Démare – raakte nooit echt in paniek. Op goed twintig kilometer van de finish werden de drie vluchters ingerekend, waardoor we gingen sprinten in de straten van Ružomberok. Het was echter geen typische massasprint, aangezien de finale nog behoorlijk pittig was met enkele oplopende stroken.

De lastige aankomst bleek spek naar de bek van Grosu, die zijn ploeg Delko Marseille Provence een prestigieuze overwinning wist te bezorgen. De 27-jarige Roemeen was na 226,6 kilometer sneller dan Lampaert en Démare, die het harde werk van zijn ploeg niet kon verzilveren. Lampaert wist dan wel niet de etappe te winnen, de renner van Deceuninck-Quick-Step mag dankzij de bonificaties morgen wel starten in de leiderstrui.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.