Roglic: “Als Valverde aanvalt, dan is het fijn dat ik kan volgen”
foto: Cor Vos
zondag 8 september 2019 om 19:17

Roglic: “Als Valverde aanvalt, dan is het fijn dat ik kan volgen”

Primoz Roglic wist in de vijftiende etappe van de Vuelta een demarrage van Alejandro Valverde te counteren. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma volgde de Spaanse nummer twee in het klassement en samen pakten zij tijd op de concurrentie. “Ik volgde zijn aanval gewoon. Hij is mijn grootste tegenstander en als hij aanvalt, dan is het fijn dat ik kan volgen”, reageert Roglic.

“Het was een pittige aanval, maar dat ging wel goed voor mij”, beschrijft de rodetruidrager hoe hij Valverde volgde op de Santuario del Acebo. “Het was een heel lastige klim. We reden de hele dag een strak tempo en we proberen ons best te doen. Er komen ook nog lastige dagen aan, dus we moeten de focus behouden met de hele ploeg.”

Naast de focus op het klassement van Roglic, mocht Sepp Kuss zich vandaag richten op ritwinst. De Amerikaan sprong (om mogelijk tactische redenen) mee in de vroege vlucht, maar die kreeg de vrijgeleide en zo kon Kuss zich op de slotklim onderscheiden. Hij won solo. “Sepp was duidelijk heel sterk en het is mooi om te zien dat hij de ritzege pakt. Ik had zelf goede benen, dus hoefde hij niet te wachten”, reageert Roglic.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.