Roglic behoudt leiderstrui: “Het was constant opletten”

woensdag 15 mei 2019 om 20:04
Roglic behoudt leiderstrui: “Het was constant opletten”

foto: Cor Vos

Waar Tom Dumoulin moest opgeven onderweg naar Terracina, kende Primož Roglič een prima dag. De Sloveen wist namelijk zonder problemen zijn leiderstrui te behouden. “Toch was het constant opletten op de kletsnatte wegen”, zo had hij na afloop te vertellen.

Roglič hoefde in de slotkilometers geen risico’s meer te nemen, aangezien de organisatie had besloten om de tijden al op te nemen bij het bereiken van de lokale ronde, op goed negen kilometer van de streep. “Het was de juiste beslissing van de organisatie”, zo is Roglič van mening.

De renners kregen een relatief vlakke etappe voorgeschoteld, maar onderweg regende het wel pijpenstelen. “Het was daardoor constant opletten. Maar al bij al was het een prima dag. We zijn de etappe heelhuids doorgekomen en behouden het roze”, aldus een tevreden Roglič.

“Het had een stuk erger kunnen zijn”
Ploegleider Addy Engels maakt de balans op na een verregende etappe. “Het was een vervelende dag door de kou en regen. Gelukkig was het maar een korte etappe en reed er meteen een kopgroep weg. Het had een stuk erger kunnen zijn. Je kunt eigenlijk alleen maar verliezen tijdens zo’n etappe. Gelukkig verliep het allemaal goed.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.