Roglic behoudt leiderstrui in Romandië na “zware dag”
donderdag 2 mei 2019 om 19:49

Roglic behoudt leiderstrui in Romandië na “zware dag”

Regen, regen en nog eens regen. Zo was de tweede etappe van de Ronde van Romandië het best te omschrijven. Stefan Küng kwam na een indrukwekkende solo als eerste over de streep, maar Primož Roglič wist de leiderstrui te behouden. “Het was een zware etappe”, aldus ploegleider Jan Boven.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Sloveense klassementsrenner kende geen problemen onderweg, al was het wel opletten geblazen. “Het was niet alleen een zware etappe vanwege het parcours, maar ook door de barre weersomstandigheden. Er reed vanuit het begin een sterke kopgroep weg”, zo schetst Boven.

Over sprintersploegen: “De overtuiging ontbrak”
Uiteindelijk kwam het peloton te laat om Küng nog terug te pakken. “Hij stond op vijf minuten, dus we konden het gat ook niet te groot laten worden. We hebben in het begin er achteraan gekoerst om ze binnen schot te houden. Op het einde namen de sprintersploegen het over, maar de overtuiging ontbrak.”

Roglič begint morgen als leider aan de derde etappe van en naar Romont. Onderweg moeten de renners de Sorens, de Vuisternens-en-Ogoz, Vauderens en de Villars-Bramard beklimmen. Na de laatste klim is het nog 12,5 kilometer tot de finish. Het verschil met eerste belager Rui Costa bedraagt tien seconden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.