Roglic boekt nieuwe zege: “Op het einde had ik mazzel”

dinsdag 8 oktober 2019 om 18:11
Roglic boekt nieuwe zege: “Op het einde had ik mazzel”

foto: Cor Vos

Primož Roglič is zaterdag dé te kloppen man tijdens de Ronde van Lombardije, na zeges in de Giro dell’Emilia en Tre Valli Varesine. De Sloveen van Jumbo-Visma won vandaag na een goed getimede aanval in de slotkilometer, maar profiteerde ook optimaal van een blunder van de organisatie. “Op het einde had ik mazzel”, aldus Roglič.

De 29-jarige renner won vandaag dus Tre Valli Varesine, maar Roglič leek lange tijd genoegen te moeten nemen met een verre ereplaats. De winnaar van de Vuelta a España koerste namelijk in een derde groep, maar Roglič profiteerde optimaal van het verkeerd rijden van de eerste achtervolgers. Hierdoor reed alleen nog de eenzame Luis Léon Sánchez vooruit.

De Spanjaard van Astana leek op weg naar de zege, maar hij werd net voor de streep ingerekend door enkele toppers, waaronder Roglič. De ronderenner koos vervolgens de linkerkant van de weg, zag zijn concurrenten treuzelen, waardoor hij zijn dertiende zege van 2019 boekte. “In de finale had ik mazzel met die mannen die verkeerd reden.”

“Anders had ik hier niet voor de winst kunnen strijden”, beseft de winnaar. “Het was een lastige koers en een zware finale. Ik moet ook vandaag de ploeg complimenteren. We hebben de hele dag gecontroleerd en de koers in handen genomen. Toen Sánchez werd ingerekend, ben ik vol aangegaan. Dit is een geweldig seizoen en hopelijk kunnen we de lijn doortrekken naar de Ronde van Lombardije.”

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.