Roglic doet prima zaken in eerste bergrit UAE Tour
dinsdag 26 februari 2019 om 16:08

Roglic doet prima zaken in eerste bergrit UAE Tour

Primož Roglič heeft prima zaken gedaan in de eerste bergrit van de UAE Tour. De Sloveen van Jumbo-Visma werd op de top van Jebel Hafeet weliswaar geklopt door wereldkampioen Alejandro Valverde, maar verstevigde desalnietemin zijn leiderspositie. “Alles verliep volgens plan”, zo vertelde hij na afloop.

“Ik heb de klim nog nooit gedaan”, zo liet Roglič gisteren nog weten. Het belette de 29-jarige coureur niet om al vroeg ten aanval te trekken op de slotklim. Mede door het beulswerk van Roglič bleef er aan het einde nog een groepje van vier over: de Sloveen zelf, David Gaudu, Emanuel Buchmann én… wereldkampioen Valverde.

De ervaren Spanjaard won – niet geheel verrassend – de sprint om de dagzege. Roglič werd uiteindelijk tweede, maar deed wel uitstekende zaken in het klassement. “Ik probeerde – naast het verdedigen van mijn leiderstrui – de etappe te winnen. Dat is uiteindelijk niet gelukt, maar ik doe hier wel goede zaken.”

Sterk optreden Jumbo-Visma 
“Ik ben gewoon zo hard mogelijk naar boven gereden”, blikt Roglič terug op de finale. De ronderenner kon in de finale rekenen op een sterke ploeg. Vooral Laurens De Plus maakte indruk als laatste man. “Ik had dit niet kunnen doen zonder het werk van mijn ploeggenoten. Hun werk gaf me vertrouwen en extra kracht.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.