Roglic eerste renner ‘vernieuwd’ Jumbo-Visma op eindpodium grote ronde: “Trots”

zondag 2 juni 2019 om 18:14
Roglic eerste renner ‘vernieuwd’ Jumbo-Visma op eindpodium grote ronde: “Trots”

foto: Cor Vos

Primoz Roglic heeft zich op de slotdag van de Giro d’Italia nog op het eindpodium gereden. De Sloveense kopman wilde de Italiaanse ronde winnen, maar zag na drie weken Richard Carapaz in het roze staan. Zelf werd Roglic derde. “Ik ben erg blij en trots”, zegt hij tegen La Gazzetta dello Sport.

“Ik ben erg blij en trots. Ik denk dat iedereen wilde winnen, maar uiteindelijk voelt het wel als overwinning”, aldus Roglic, die binnenkort vader wordt. “Het was geweldig mijn rivalen te zien met hun kinderen. Ik hoop mijn eigen kinderen ook ooit op het eindpodium van een grote ronde mee te nemen.”

Op de slotdag moest Roglic nog 23 seconden goedmaken op nummer drie Mikel Landa. De Sloveen bleek in de chrono in Verona 31 seconden sneller dan de Spanjaard, die hij daarmee van het podium duwde.

Post-Rabobank-tijdperk
Het is voor het ‘vernieuwde’ Jumbo-Visma, sinds het stoppen van Rabobank als sponsor, voor het eerst dat een renner op het eindpodium staat van een grote ronde. In 2009 won Rabobank met Denis Menchov de Giro d’Italia.

In 2016 was Steven Kruijswijk dicht bij Giro-winst, maar eindigde hij als vierde. Vorig jaar was Kruijswijk eveneens dichtbij, met een vijfde plek in de Tour en een vierde plaats in de Vuelta. Primoz Roglic zelf verraste in 2018 met een vierde plaats in de Tour de France. In de laatste tijdrit verloor de Sloveen zijn derde plek aan Chris Froome. Dit jaar is het wel raak voor de Nederlandse WorldTour-ploeg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.