Roglic: “Het was vreselijk zwaar en heel erg koud”
Foto: Sirotti
zondag 17 juli 2016 om 10:21

Roglic: “Het was vreselijk zwaar en heel erg koud”

De renners beleefden gisteren een zware dag in de Ronde van Polen. “Ik wil deze dag best apocalyptisch noemen”, stelt LottoNL-Jumbo-ploegleider Addy Engels op de teamsite. “Het vroor niet, er was geen storm of onweer, maar het was de hele dag nat en een graad of tien. Iedereen raakte verkleumd en de rit was enorm lastig en lang. Honderd kilometer voor de finish was alles al uit elkaar geslagen.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Primoz Roglic, de kopman van de Nederlandse formatie, zat in de kopgroep, waar ook de latere winnaar Tim Wellens (Lotto Soudal) zich in bevond, maar hij eindigde uiteindelijk in de achtergrond op een 26e plaats. “Ik heb deze omstandigheden niet eerder meegemaakt”, aldus Roglic, die spreekt over de zwaarste dag uit zijn carrière. “Het was vreselijk zwaar en heel erg koud. Ik heb alles gegeven om vooraan te eindigen, maar dat is me niet gelukt. Ik kan er moeilijk teleurgesteld over zijn, want ik kon gewoon echt niet meer geven dan ik vandaag gedaan heb.”

Addy Engels berust in het verlies. “Het is natuurlijk een teleurstelling dat het Primoz niet is gelukt om een goed klassement te rijden, want dat was wel ons doel, maar er zat duidelijk niet meer in dan dit. Uiteindelijk is hij er op kwaliteit af gereden. Als hij niet in die voorste groep had gezeten, was het een ander verhaal geweest. Dat hij er in dit weer in eerste instantie goed bij zat, betekent dat hij stappen maakt. Nu moeten we de volgende stap zetten zodat hij binnenkort ook een goed klassement kan rijden. Dat was vandaag een brug te ver.”

Tim Wellens: “Ontzettend blij”
Etappewinnaar Tim Wellens kwam uiteindelijk met bijna vier minuten voorsprong over de streep. “Ik ben ontzettend blij dat ik op een mooie manier kon winnen”, zegt de Belg op website van Lotto Soudal. “Het klopt dat het weer me lag, ik koers graag in dergelijke omstandigheden. Maar na de finish moest ik toch even bekomen, ik had wat last van de koude. Met deze prestatie neem ik een optie op de eindzege, maar de strijd is zeker nog niet gestreden.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
17 juli 2016 10:34
Haha, het halve peloton stapt af en Wellens heeft "wat last van de koude"
17 juli 2016 10:42
TLJ en koud weer. het is geen goede combinatie.
17 juli 2016 10:45
Wellens is een geweldenaar! Een van de beste twintig renners in het peloton, en de beste Belgische renner, als je het mij vraagt. Hij staat nu 37e in cq-ranking, maar zal weldra flink stijgen.
17 juli 2016 11:03
Roglic zat er nog goed bij tot in 't laatste rondje. Dus Engels heeft een punt, dat Roglic nog stappen moet maken. Maar ja, hij, Battaglin en Vermeulen rijden en trainen normaal gesproken in andere omstandigheden. De kou en regen hebben duidelijk een rol gespeeld.
quote: Moreno Hofland; @koenbouwman: "Wakker worden met een hongerklop gevoel in de Ronde van Polen is vanzelfsprekend. In 3 dagen tijd 710 kilometer en 19 uur…"
17 juli 2016 11:21
Roglic is gewoon een held
17 juli 2016 11:34
Quote:
Bizziecle - 17 juli 2016 om 11:21

Roglic is gewoon een held


Zou je ook kunnen vertellen waarom jij Roglic "gewoon een held" vindt?
17 juli 2016 11:36
@8.6: bij TLJ gaf er maar 1 renner op. Astana, Etixx bijv. hebben nog maar 2 man in koers...
17 juli 2016 12:05
Assen: Dat hij bij de 20 beste renners hoort, daar ben ik het mee eens. Maar Van Avermaet is voorlopig toch echt nog een klasse beter. Maar de manier waarop Wellens wint is altijd fenomenaal!
17 juli 2016 12:12
Zonder ook nog maar iets bewezen te hebben waar het betreft "omhoog" rijden, wordt deze jongen geroemd om zijn klimcapaciteiten en bestempeld als "superknecht" voor Kruijswijk.
Om die reden zullen vele hem opgeschreven hebben voor deze ronde, die komen nu, net als hijzelf, van een koude kermis thuis.
17 juli 2016 12:17
@ Koel:
tja, het is vreemd met Roglic. hij kan zeker klimmen anders win je geen klimtijdrit in de Giro, maar in een bergetappe is het er nog niet echt uitgekomen nee.
17 juli 2016 12:25
achtpuntzes - 17 juli 2016 om 12:17
Ongetwijfeld, alleen Kruijswijk had niets aan hem.
Ik vermoed dat zijn motortje nog wat klein is en dat bedoel ik niet dubbelzinnig.....
17 juli 2016 12:30
@achtpuntzes

Inderdaad leek Roglic vooral een klimmer. Dit eerste seizoen op WT niveau valt hij vooral op met zijn tijdritten, al reed hij in de Algarve wel aardig omhoog. Misschien moet hij nog ontdekken wat hij het beste kan en waar hij zich op zou moeten richten. Ben wel benieuwd hoe hij het morgen in de tijdrit gaat doen. Na de dag van gistereren met kou en regen vandaag meer van hetzelfde, al is de rit ingekort. Hoeveel renners zullen er morgen nog starten in de tijdrit?
17 juli 2016 12:37
Mwah ik weet niet of ik Wellens wel bij de beste 20 zou zetten. Potentie zat, maar ik vind dat hij het nog meer in de grote koersen moet laten zien. Ook wat onregelmatig, dus top-20 vind ik ver gaan.
17 juli 2016 22:55
@Kingstown, vanwege de achtergrond van deze jongen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.