Roglic: “Ik ben niet bang voor de slotweek, ik kijk ernaar uit”

maandag 9 september 2019 om 19:03
Roglic: “Ik ben niet bang voor de slotweek, ik kijk ernaar uit”

foto: Cor Vos

Primoz Roglic heeft alles behalve schrik van de slotweek in de Vuelta a España. De Sloveense klassementsleider wist in de zestiende etappe naar de Alto de la Cubilla zelfs tijd te pakken op nummer twee Alejandro Valverde, ondanks dat hij moeite leek te hebben om een demarrage van Miguel Ángel López en Tadej Pogacar te volgen. “De aanval van López was echt heel sterk”, reageert Roglic.

“Het was heel een lastige dag met een lange slotklim”, zegt de kopman van Jumbo-Visma. “Uiteindelijk bleek het wel een goede dag voor ons. Na de aanval van López keek ik naar Valverde. Toen er een gat was, besloot ik om niet te springen. Toen ik zag dat Valverde het een beetje moeilijk had, ging ik zelf en sloeg ik een gat.”

Met nog vijf etappes voor de boeg, waaronder de feestelijke slotrit in Madrid, heeft Roglic een voorsprong van 2:48 op Valverde en meer dan drie minuten op Pogacar en López. “Ik ben niet bang voor de slotweek”, aldus de Sloveen. “Toen ik de Tour de France reed, voelde ik mij heel goed in de laatste week. Ik kijk er dus naar uit. Ik ben heel blij om nu hier te staan, maar wel moe na al die ritten. Ik wil genieten van de rustdag en de focus tot Madrid vasthouden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.